Drugi raz pod rzad witam was, dzisiejszym głównym kaskiem będzie film o nazwie 
''Strażnik dusz'' ( http://www.filmweb.pl/film/Stra%C5%BCnik+dusz-2001-97622 ) 
a na deser proponuje ten drugi film, ''Ten drugi'' 
Niestety TV4 i TV6 rywalizuje o widzów wiec będziecie musieli podjąć decyzje - 
 oglądać do końca 
Strażnika czy oglądać od początku ''ten drugi'' film, ja już wiem że obejrzę całego 
Soulkeeper'a, ludzi o podobnym postanowieniu zapoznam z historią pacjenta numer dwa, 
skórce do minimum fabułę 40 minut drugiego filmu, ale to pod koniec. 
Taka ciekawostka dla pań, aktor Christian Oliver podobno ( nie potwierdziłem ) 
zajął 1 miejsce na najseksowniejszego mężczyznę na świecie 
( http://www.filmweb.pl/person/Christian+Oliver-96007/discussion/co%C5%9B+fajnego+ o+nim-509696 ) 
Co do innych aktorów oraz reżysera nie ma żadnych informacji prócz tych ze pracowali wspólnie przy filmie ''Far for Bismarck''. 

Emisja dzisiaj ( 2 Lipiec ) na stacji TV6 o godzinie 23:30 Zapraszam na godzinę 00:10 chyba 
ze pierwszy film wam się totalnie nie spodoba :) 
287 głosów i ocena 5,2 

Fabuła 40 minut filmu --Spoiler na serio-- 
Pierwsza scena, doktor prowadzi pojedynek na śmierć i żyje na wzgórzu, strzela do swego 
eksperymentu, ten pada. 
Później poznajemy postać epizodyczną, profesora medycyny który nęka Adama gdyż ten 
nie przygotował się do testu i dostał jedynkę. Adam nic sobie z tego nie robi 
i w swoim domu koresponduje z anonimowym lekarzem który zaprasza go do siebie. 
Jako że ta postać nie ufa ludziom - od razu przyjmuje propozycje... 
Ma czekać na drodze aż go ktoś odbierze, tak tez robi, podjeżdża samochód i przerażony 
odkrywa ze za kółkiem siedzi kobieta o imieniu Kate. 
 Koleś przyznaje się ze ma alergie na ludzi. 
Kate podwozi go pod wzgórze po czym mówi ze sam musi przejść całą dalszą drogę, ten w 
podzięce proponuje jej randkę, dziewczyna się zgadza. 
Po pokonaniu przejścia wita go naukowiec wyglądający jak złodziejski pijak wyrwany ze lśnienia, 
jako że Adama boli głowa ten daje mu aspirynę i proponuje popicie tabletki szklanką Whisky... 
Gdy już ból zniknął, Dr Franklin Vick ( jak można ufać doktorom którym imię lub 
nazwisko zaczyna się na V? ) przedstawia mu argumenty za tym ze można wskrzeszać życie. 
Adam przyjmuje u niego prace bo ma swoje powody, ale nie wie że to oznacza ze za chwile 
ten poderznie mu gardło by wstrzyknąć rożne środki. 
23 godziny później ozywa i dr mówi mu ''Jesteś pierwszym drugim pacjentem''. 
Skutki uboczne zmartwychwstania to: zmienione oczy, odczuwanie ciemności, echo ostatniego 
uderzenia serca oraz wymioty. 
między Dr a Adamem zaczyna się rozmowa, jednym z dialogów jest ''Zawdzięczasz mi życie'' 
( zapominając o tym ze to on mu je odebrał ). 
Później dochodzą sceny spacerów po górach... 

Najdłuższe wprowadzenie do tematu wspólnego oglądania EVER :P
"Taka ciekawostka dla pań, aktor Christian Oliver podobno ( nie potwierdziłem ) 
zajął 1 miejsce na najseksowniejszego mężczyznę na świecie " - to brzmi bardzo przekonywajaco :D jednak pora juz jest mniej zachecajaca.. :/