Dlaczego ten film ma podtytuł Zbawienie lub Ocalenie? Zrozumiałabym jeśli całe rozwalenie głównej bazy robotów doprowadziłoby do końca wojny o czym ciągle mówił ruch oporu, ale przecież na końcu filmu jak wół lektor mówił, że ruch oporu zniszczył jedną z setek baz i wojna będzie trwać jeszcze bardzo długo... Mam nadzieję, że zostanie to bez odezwy ze strony filmowców, bo o zgrozo jeszcze im przyjdzie do głowy, aby nakręcić filmy z jeszcze innych zniszczeń... Kiepskie to było, przewidywalne i takie nijakie. Słuchając Bale'a widziałam nie Connora, ale Batmana... Wszyscy wymieniali zaraz po nim Helenę Bohnam Carter,a przecież jej tam było raptem pięć minut. Wszystko co było złego w tym filmie jest opisane w temacie K-O-S-Z-M-A-R.
Chyba raczej chodziło o ocalenie Kyle'a Reese'a przez Connora lub też samego Connora przez Marcusa na samym końcu. Więc bardziej powinno chyba być - Terminator: Ocalenia:)Sam film jest dosyć dobry jednak jak to zwykle bywa z superprodukcjami przytłoczony przez technikę. Pozdro!
ten podtytuł do jeden chłam jak ten film. Musimy się nawet domyślać o co chodzi w tym podtytule... jedni uważają że jest to ocalenie Connora przez Marcusa, lub Kyle'a przez Johna, a inni uważają że to ocalenie to ocalenie resztek człowieczeństwa Marcusa, nie wiem:O a może to miało symbolizować ocalenie serii o Terminatorze.... buahahahaha w takim razie powinni edytować tytuł na Terminator: Pogrzebanie.
Hate mode on
Ojej straszne, trzeba POMYŚLEĆ o co chodzi.... OJEJ
a nie zaraz, zaraz przecież Salvation to Zbawienie (Ocalenie brzmi
Hate mode on
bardziej kulawo, ale to to samo w grtuncie rzeczy)
O co tu może chodzić hmmm...
HMMMMMM...
A nie jest czasem tak, że jak w filmie powiedziano : Marcus ocalił Connora oddając za niego życie i przez to sam doznał odkupienia grzechów ergo zbawienia?
Jezus, czy wam naprawdę mózgi już wyżarło od tego szajsu puszczanego w telewizji, ze czegoś co wprost mówi głos zza kadru nie jesteście w stanie zrozumieć ?
Staram się nie jechać po mentalnych warzywach, ale czasem nerwy mi puszczają. Pomijam wartość filmu samego w sobie - ale wystarczy chociaż uważnie go oglądać aby zrozumieć o co chodzi.
Zagadkę se znaleźli.
Każdy o tym wie, albo przynajmniej powinien wiedzieć, że chodzi o to zbawienie Marcusa, ale sam podtytuł i tak jest ch*jowy, a właściwie to nie podtytuł to część tytułu bo oficjalnie film nazywa się Terminator Ocalenie: Początek Końca... z tymże sądziłem, że będzie tu chodziło o ocalenie rodzaju ludzkiego przez Connora, a tu taki potytuł tyczący się dwóch ludzi. To jest straszne:o. Gówno mnie obchodzi postać Marcusa i jego zbawienie skoro i tak nie powinien powstać. Jakoś Cameron nie miał wizji by stworzyć jakąś tam ludzką maszynę, która będzie oddawać serce Connorowi. Kyle w T1 nie wspomina słowem o czymś takim opowiadając o T-800 jako najbardziej zaawansowanej jednostce infiltracyjnej, więc skąd ten szczur Marcus się wziął? po prostu zabrakło pomysłów i tyle. Można było to uchwycić na wiele sposobów, a zmontowano straszne gówno, które rozczarowało publikę na całym świecie. Oby tak dalej.
Dlaczego OCALENIE? Bardzo proste - bo wychadzac z kina wczesniej (jeszcze w trakcie trwania tego SYFU czujesz sie Ocalony) a dla tych ktorzy dotrwaja jakos do konca ( i maja takie samo zdanie jak ja apropo tej PADAKI) podtytul powinien brzmiec ZBAWIENIE....jak najbardziej dla nich zasluzone. Pzdr.
Bardzo mi przykro , ma zły humor, wiec dam się wciągnąc w dyskusje z Tobą :)
Mmm rozumiem ze w swoim mniemaniu drogi pępuszku siata, jesteś cala publicznością na naszej planecie. Mów za siebie :) Jakbyś nie zauważył film dobrze sobie radzi poza granicami USA i zarobił już całkiem niezła sumę .
Chujowy podtytuł, a dlaczego? BO MI SIĘ NIE PODOBA! musi być chujowy! mamo a nowy terminator.. to on.. on ma.. taki no.. wiesz podtytuł i baaaaawwww... Napisze na filmwebie bo widziałem ze tam takie rożne trolle i hejterzy mogą sie wyżyć.. ale baaaaawww on.. on zostanie!
Początek Końca to tagline mój drogi. Film nazywa sie Terminator : Salvation.
A czy to ze Kyle nie wspomina o wielu innych rzeczach z przyszłości ze ich nie mogło byc?... A że w każdym tereminatorze nastepuje alternacja czasu to wiedziałeś?.. A ze...
Ahh.. zaraz zaraz, słyszałem ze kręcą serial "A Tata Connora Powiedział", myślę że poszukują takich jak ty do pisnia scenariuszy odcinków. Dobra fucha, mówię ci:)
Keepon Trollin