Slaby ale dobrze ze odniusl sukces poniewaz powstaly kontynuacje a zwlaszcza 2 czesc ktora jest juz klasykiem !!!!
może i jest młodszy o 10lat od filmu, może i nie ma we krwi kina lat 80-tych ale w sumie zgadzam się z jego zdaniem :p
ocenilem T1 - 9/10 ; T2 9/10 i zaraz ocenie T3 na 6 :D:D
hahahahaha
Dziecko nie przerażaj mnie, nie znasz się chyba na s-f.
Terminator z 1984 roku to arcydzieło gatunku s-f obok takich filmów jak "Blade Runner"
Druga część Terminatora to tylko jeden z wielu filmów akcji, ale z s-f proszę tego nie łączyć, bo Terminator 2 to w odniesieniu do gatunku s-f film, który jest żenująco słaby....
Klasykiem i zarazem arcydziełem s-f to jest "Terminator" z 1984 roku, a Terminator 2 to tylko jeden z filmów akcji, bo s-f to to już nie jest....
Tewrminator z 1984 roku jest wielkim klasykiem kina s-f, ten film był klasykiem już kilka lat przed tym gdy nawet drugiej części w kinach nie było dziecko, Terminator 2 to jedynie komercyjny dodatek do tego filmu, zresztą te dwa filmy to zupełnie inny gatunek, Terminator to s-f, a Terminator 2 to akcja....
A ty widzę na gatunkach filmowych to się nie znasz...
Jesteś też fanem filmów akcji, a Terminator z 1984 roku to film s-f...
Zrozumiałe jest dla mnie, że wychwalasz tego gniota Terminatora 2, jesteś fanem kina akcji, ale nie wiesz co to s-f to mogę ci napisać.
Pzdr ;)
YYYYYYY ???, nie kapuje. Zgadzam sie z tobą tylko w połowie.
1. Terminator z 1984 r. to rzeczywiście film kultowy i klasyka s-f a gość który zakładał temat nie ma pojęcia o klimacie jaki towarzyszy właśnie takim produkcjom, ale pisanie że pierwsza część jest filmem s-f, a druga filmem akcji jest nie na miejscu(nierozróżniasz gatunków czy co:P:P:P)Terminator 1 jest thrillerem s-f, termiantor 2 jest filmem akcji s-f. Nie może być tylko filmem akcji ponieważ scenariusz opierający sie o podróże w czasie i występujący bochaterowie(cyborgi), skutecznie pokazują nam z jakim kinem mamy do czynienia. Przecież gatunki sie mieszają np. obcy: ósmy pasażer nostromo, jest to film s-f ???(wiadomo kosmos) czy horror(potwory i narastające napięcie), ja myśle że to i to :P:P:P. Gatunki nie są czyste,zawsze sie mieszają a o kategorii do jakiego gatunku film należy zawsze decyduje to jakiego elementu w nich jest najwięcej. W sumie niewiem po co tyle sie rozpisałem bo to jest dla wszystkich jasne, tylko nie dla ciebie:P:P:P i nie nazywaj terminatora 2 komerchą,bo drogie i rozreklamowane produkcje są nam potrzebne.To na takich filmach rozwijają sie efekty, to dzięki komercyjnym produkcjom o aktorach słyszą również ludzie którzy nie siedzą w temacie.A termiantor 2 jest przykładem że film komercyjny(bo w istocie rzeczywiście taki jest),nie musi być zły,bo terminator 1 i 2 to odmienne hity,jeśli chodzi o mieszanie gatunków,ale łączące to co wszyscy tak kochamy-bochaterów i opowiedzianą historie.
POZDRAWIAM:):):)