Film dosłownie wgniótł mnie w fotel!!
Jeśli ktoś ma zamiar doszukiwać się obrazu pt. "zabili go i uciekł" z główną rolą w stylu RAMBO niech idzie do piaskownicy nie do kina!
Film pokazuje realistyczny świat żołnierzy, którzy borykają się z problemami życia codziennego, pokazując tym samym ich kruchość i ludzkie odruchy.
Na tym filmie trzeba ruszyć szarymi komórkami. Efekty specjalne i tzw. "rozpierducha" schodzi na drugi plan, choć widzowie, którzy lubią takie klimaty na pewno znajdą tam coś dla siebie. Mało tego film ten polecam również KOBIETOM - płakałam jak bóbr - bardzo subtelny wątek miłosny pobudza wyobraźnię i sprawia, że kibicuje się głównym bohaterom do samego końca wierząc, że wszystko skończy się dobrze.
Do kinomaniaków mam jedną prośbę nie sugerujcie się recenzjami ludzi, którzy za motyw przewodni swojej pracy obrali KRYTYKĘ. Idźcie sami, zobaczcie i oceńcie to będzie najlepsza rzecz jaką możecie zrobić :)
POLECAM!!
Dodam od siebie, że dawno nie widziałem tak zgrabnie zmontowanego filmu. Sceny przeplatają się niesamowicie płynnie.
Kolejny twój post, który nie trzyma się kupy... ten film to właśnie ZABILI GO I UCIEKŁ! Realizm w nim kończy w momencie pierwszej poważnej wymiany ognia z talibami. Mam wrażenie, że masz interes w pisaniu tych słodkich opinii na temat tego filmu. Każdy kto widział parę uznanych filmów o tej tematyce albo w inny sposób interesował się tematem jednostek specjalnych i ci, którzy lubią porządne kino bo obejrzeniu tego "dzieła" będą mieli niesmak i poczucie zmarnowanych pieniędzy na bilet i czasu. NIE POLECAM!
Hm ja również mam mieszane odczucia jeśli chodzi o ten film. Generalnie nie był zły, ale od początku denerwowała mnie rola tej dziennikarki [swoją drogą gdzie Ci ludzie się pchają, na co komu takie sensacje/wiadomości, przez takich idiotów giną później ludzie, którzy starają się im pomoc] która miała za nic ludzi którzy ruszyli do niej w ratunku, jakoś jej łzy, gdy jej "przyjaciele" ginęli raz za razem średnio do mnie trafiły, cała postać wydawała mi się pusta, sztuczna. Moment rambo wymiana 5 komando z talibami to mnie rozbawił na zabój, świszczą kule, 50 talibów strzela do 5 nieśmiertelnych/wyprostowanych/nie starających się schować za krzaczek czy kamień osób, no nie, to był kretynizm. Poza tym ładne zdjęcia, montaż, spoko muzyka, kilka wymian na poziomie, szybka reakcja/kulka/sztywny. ;) Parę łez poleciało, dlatego w sumie 6 punkcików za film dać można, a jak już oglądać to na dużym ekranie. :)
"swoją drogą gdzie Ci ludzie się pchają, na co komu takie sensacje/wiadomości, przez takich idiotów giną później ludzie, którzy starają się im pomoc"
Dzięki takim ludziom wiesz więcej co się dzieje w strefie wojny i często to oni mają najwięcej informacji o terrorystach itp a do tego zeby z nimi walczyć nie potrzebują kałacha tylko aparat,kamere i notes.
Do niczego nie jest mi potrzebna ta wiedza, "pismaki" często szukają sensacji dla własnej chwały, które często kończą się w ten, a nie inny sposób. Od wyciągania informacji są tajne wywiady i jak sama nazwa wskazuje niech te dane będą tajne. Nie jestem zwolennikiem "filmowania" wojny, bo wywołuje znieczulice, na wizji giną ludzie, a dzieciakom wydaje się, że to film czy gra komputerowa.
Do "twim": Kolejny post? tak się składa, że PIERWSZY i jedyny jaki kiedykolwiek tu zamieściłam - mało spostrzegawczy jesteś, więc nie będę wymagać od Ciebie żebyś znał się na filmie.
Mam natomiast nieodparte WRAŻENIE, że to Ty masz interes w tym, żeby zniechęcić ludzi do tego filmu. Każdy ma prawo wyrazić tu swoją opinię. Oskarżanie kogoś po jednym poście o stronniczość nie za dobrze świadczy o Tobie.
http://www.filmweb.pl/film/Terytorium+Wroga-2011-572635/discussion/Film+Genialny %21%21,1874318 szach mat.
Widac ze komentarz napisany przez kobiete. Film jest po prostu nudny przy dlugi i nie spojny. Podam kilka faktow ktore mnie wkurzyly. Spieprzaja pol <wroc> caly film i jak maja sie oprzec wreszcie to zrobili taka zasadzke ze by ich..... Zapierniczaja caly film ze spluwami wiekszymi niz mial Rambo a nie uzyli ani razu granatnika. Jak na tak dluga droge ten kilogram w reku to chyba robi roznice a poza tym taki granatnik trochy by narobil rozp.... Generalnie to to jak sie obastawiali bylo git ale taktyka zabijala wszystkie akcje a dodam ze film mocno stylizowany jest na wojenny. Wczesniej poisana wymiana ognia z Talibami zniszczyla calkowicie oddzwiek wojenny tego filmu i raczej stal sie komedia. Nie polecam. A i ciekawostka - murzynek chyba mial laserowe usuwanie zarostu bo przez caly film gladziutki jak pupcia niemowlecia.
kamas20 to puste konto służące do reklamy tego marnego filmu. Niestety dużo ostatnio na Filmwebie takich akcji.
to pewnie z filmweba matoly tak promują syf
u kamas20 widzimy
"Na filmwebie od X lat.
Konto założone przed 2004 rokiem."
hahahaha
No właśnie też mnie to zastanowiło... może to jakaś zewnętrzna firma która przez jakiś program przejmuje stare, nie uzywane już konta na FW i promuje swoje gnioty.
Twim powiem jedno puste to są Twoje posty. Nigdy nie miałam potrzeby udzielania się na tego typu forach, niestety wypowiedzi takich ludzi jak Ty zmusiły mnie do tego, żeby złamać swoją zasadę.
Z jednym się z Tobą zgodzę, rzeczywiście " dużo ostatnio na Filmwebie takich akcji" - liczę zatem na to, że z czasem Wam się znudzi...
Teraz to sobie możesz tu klepać co tylko chcesz, zostałaś/zostałeś zdemaskowana/y kilka postów wyżej na zaprzeczaniu pisania innych postów przy tym filmie, na które zresztą otrzymalem z tego konta wcześniej odpowiedź. Tak więc daj sobie już siana Klakierze, załóżcie sobie inne konto i spróbujcie od nowa, tylko polecam większą dbałość o detale bo znowu marnie wyjdzie tak jak w tym waszym ukochanym filmie. Kończę tą debate.
Ciekawe ze zainteresowal i sklonil do komentarza cie jakis kur... filmek pozal sie Boze z dupy wziety klasy B lub C a przez 10 lat nic sie poza tym filmem w kinematografii nie wydazylo godnego zostawienia slowa pisanego
Twoja wypowiedz jest najzwyczajniej denna "realistyczny swiat zolnierzy" a realia sa takie ze ow dziennikarka spolkowala nie z zolnierzem tylko z bandziorami i na dodatek ma z nimi dziecko i napisala ksiazke.
@twim to juz klasyka na filmwebie albo jakies zydo-komuchy sie wypowiadaja albo biznes zwiazany z filmem
ty kamas20 skad ty sie urwales ?
a tak na BTW'u to chyba cie cos jeb... jesli myslisz ze ktos bedzie wydawal pieniadze na obejrzenie tego filmu co najwyzej torrent lub emule
bo jedyne co twoj post wnosi to zachecanie do wydania kasy na obejrzenie tego syfa
Dzięki za demaskowanie!!! Bo już zaczęłam się zastanawiać czy nie jestem kompletnym ignorantem, skoro opinia kamas20 nie ma dla mnie nic wspólnego z tym co obejrzałam, wręcz zaczęłam się zastanawiać czy ten sam film oglądaliśmy. Ale na szczęście odkryłeś próbę kryptoreklamy - ufff. Nie jest ze mną aż tak źle! Odnośnie samego filmu - jak ktoś lubi nacional geografik i wpatrywanie się w krajobrazy to polecam. Ale jeśli ktoś liczy na logiczna i nienaciąganą fabułę - to omijajcie szerokim łukiem. Film drogi, drogi, bardzo długiej drogi, potem znów drogi, niemiłosiernie nudny. Zamiarem było pokazanie ciężkiej i pełnej poświęceń pracy reportera wojennego i heroiczności komandosów. A wyszło: prywatna vendetta dziennikarki kierującej się emocjami, naraża na śmierć pseudo profesjonalnych komandosów - których zachowanie bardziej wskazuje na fanów gier komputerowych i paintbolla niż zawodowych żołnierzy. Niby działają dla dobra mieszkańców - a świadomie skazują ich na śmierć - po czym włącza im się sumienie i ... szkoda gadać i szkoda czasu na kino ... no chyba że dla kraobrazów :) Jak dla mnie 3/10 - 3 za zdjęcia i nic więcej.
istnieje postac dziennikarki to chyba angielka ktora porwana i wlasnie z porywaczami miala dziecko zadnej vendety nie bylo hahahahaa
ale jesli jestes zainteresowana podobnym filmem acz dobrym to jest taki film ruski nie pamietam tytulu o chlopaku zolnierzu ktory za jakies zbrodnie jest skazany i pozniej wynajmuje go jeden bogaty anglik ktory idzie po swoja zone porwana przez islamistow
byly takie dwa filmy mogle je pokrecic ale warte uwagi i obejrzenia :)
jeśli film był oparty na prawdziwej historri i przemilczeli jedynie ciążę dziennikarki, natomiast reszta jest opowiedziana prawdziwie... to ja się poddaję. Zekranizowano pokaz bezmyślności i braku szacunku dla ludzkiego życia i pieniędzy francuskiego podatnika w ykonaniu dziennikarki i nieudolnych komandosów.
tylko postac dziennikarki mi sie kojarzy z prawdziwa historia ale nie caly film jak napisalem dzinnikarka byla porwana uprawiala seks z islamistami miala z nimi dziecko i pozniej po uwolnieniu (oczywiscie jakas wymiana zakladnikow zadna akcja militarna) napisala ksiazke
Ten film nie jest na podstawie ksiazki tylko postac dziennikarmi MI sie SKOJARZYL
no to mnie pocieszyłeś. Niemniej jak przeanalizuje się ten film - to dochodze do wniosku że takim dziennikarkom powinno się zakazać wjazdu na tereny objęte konfliktami - bo tylko je eskalują. A zachowanie komandosów woła o pomstwę do nieba - dla jednej "baby" ginie grupa komandosów i do tego skazują swoim kretyńskim zachowaniem na śmierć miejscową ludność.
z kobietami to jest problem a szczegolnie tymi "niezaleznymi" bo jak sie splacze w takie klimaty czysto meskie wrecz samcze to wychodzi z nich zwykla samica i juz ten pseudointeligencja nie pomaga a wrecz robi z nich proste narzedzie w rekach zwyklych dzikich samcow
tam juz nie ma kultury calowania w raczke i przytakiwania chocby pier... androny wi welkosci wszechswiata zwyczajnie dostanie w leb albo przez dupe co jej sie spodoba
Tak czy siak nie wiem jak inteligentna osoba zawsze ma w sobie ten pierwiastek zwierzecy i tylko geny moga ja uratowac a wiekszosc tych pseudointeligentek to zwykla swolocz, faszystki z klanu feministek
Posłuchałem twojej rady kolego i poszedłem na tym film do kina DZIĘKUJĘ CI BARDZO!!! ponieważ straciłem 20 zł.wychodząc z kina w połowie filmu dlatego iż stwierdziłem ze gorszej BZDURY i TANDETY w życiu nie widziałem pozdrawiam.