PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=572635}

Terytorium wroga

Forces spéciales
2011
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18043
Terytorium wroga
powrót do forum filmu Terytorium wroga

mam wrażenie, że niektórzy nie używają mózgu oglądając filmy. ja rozumiem, że były jakieś błędy w kwestiach militarnych, ja rozumiem, że się komuś mogą nie podobać dialogi/zdjęcia/aktorzy/muzyka, ale wystarczy się chwilę zastanowić nad tym, że to nie jest fikcja, że takie rzeczy się dzieją, niewinni ludzie umierają i żyją w ciągłym strachu, strefy objęte wojną są pełne młodych żołnierzy i reporterów, na których w domach czekają dzieci. nie można tego filmu traktować jak komputerowej strzelanki. siedzicie sobie bezpiecznie przed komputerem i narzekacie na stronę techniczną filmu, bez jakiegoś głębszego zastanowienia się nad poruszonym w nim problemie, bo muszę niektórych tutaj zaskoczyć, film nie był tylko o taktyce, broni, umundurowaniu i wyposażeniu. szczerzę współczuję komuś, kto uważa film o śmierci młodych ludzi za beznadziejny, bo kolor mundurów był taki a nie inny.

lyseczek

Świata nie zbawisz.

ocenił(a) film na 7
lyseczek

Brawo za szczerą opinię, popieram! NIektórzy nie wyrośli z gier komputerowych, więc nie widzą istotnych treści i całego dramatu...

ocenił(a) film na 6
lyseczek

nie widziałem jeszcze filmu ,mam zamiar ale podoba mi sie takie zdanie ale fakt pozostaje faktem świata nie zbawisz samotnie,tym niemniej swoje zdanie trzeba mieć

ocenił(a) film na 8
lyseczek

Zgadzam się, to nie był film tylko o siłach specjalnych i ich zadaniach. To także film o kobiecie, która walczy o prawdę i o to, żeby pokazać prawdziwą historię, i życie ludzi w krajach arabskich. Szczególnie poruszył mnie wątek o kobietach arabskich. Nic więcej nie mówię, żeby nie opowiedzieć filmu. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 5
Granatowa16M

Normalnie wątek o kobietach arabskich był tak rozwinięty, że hej...

ocenił(a) film na 8
Yenna667

Problem był spowodowany po części sytuacją kobiet w krajach arabskich. Czy czuję niedosyt- tak, ale to nie był film o Arabkach. Myślę, że trochę nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi...

ocenił(a) film na 5
Granatowa16M

Film był tak płytki, jak tylko się da, a "wątek" kobiet arabskich był po to, żeby właśnie ktoś usiłował się doszukiwać głębi w tym całym chłamie... Zrozumiałam, potrafię czytać, ale nie rozumiem, jak może poruszyć Cię coś, czego w ogóle w filmie nie było. Przeczytaj sobie "Szkołę piękności w Kabulu", to dopiero jest o sytuacji kobiet w tym kraju.

ocenił(a) film na 8
Yenna667

Mi się podobał, kwestia gustu. Akurat kobietami w krajach arabskich się zajmuję i wiem jak to wygląda. Polecam książkę: "Czarna księga kobiet" i nie uważam żeby był płytki. I tak jak wcześniej stwierdziłam film nie był o kobietach w krajach arabskich czego ani ja ani twórcy nie twierdzą.