Tess

1979
7,3 12 tys. ocen
7,3 10 1 11585
8,0 20 krytyków
Tess
powrót do forum filmu Tess

moim zdaniem film jest świetny,szczególnie wspaniała gra Nastassji Kinski jako tytułowa''Tess''.W tej roli widzimy ją jako piękną,uczuciową,delikatną i zarazem śilną kobietę.Coś niesamowitego w zetknięciu z ciężkim życiem ówczesnej epoki.Zaliczam ten film do ulubionych!!!!!Polecam!!

mitemite

tak nic dodac nic ujac. Nastja udowodniła w tym obrazie ze nie ma tylko slicznej buzki, ale ze jest takze swietna aktorka. A sam film coz, znakomite kino przez duze K

mitemite

Oczywiście nie można się nie zgodzić. Rewelacyjny film. Oglądałam do trzeciej w nocy i nic nie mogło mnie od niego oderwać. A jak zawiesił mi się komputer pod koniec filmu, zagotowało się we mnie! Gorzej niż reklama! Świetna rola Nastassji Kinski. I jak przystało na Polańskiego - genialna realizacja filmu.

ocenił(a) film na 8
Nikoletta99

Jeżeli tak bardzo podobał Wam się film, gorąco polecam również książkę Thomasa Hardy'ego. Jeśli tylko lubicie czytać, na pewno się nie zawiedziecie. To bodaj najciekawsza powieść z epoki wiktoriańskiej. Jeśli chcecie głębiej poznać tę tragiczną bohaterkę i uzupełnić konieczne w filmie skróty - przeczytajcie pierwowzór. Naprawdę warto.