PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=312016}
5,9 280 tys. ocen
5,9 10 1 279960
5,4 45 krytyków
Testosteron
powrót do forum filmu Testosteron

Wbrew temu co niektórzy mówią, że tylko kilka fajnych textów, film jest rewelacyjny.

Ciężko zrobić fajną komedię bez wywracania na dupę, i rzucania plackami w maskę, generalnie film ma niepowtarzalny klimat, i niesamowite dialogi.

Jeśli ktoś lubi humor a'la Benny Hill lub Jaś Fasola to oczywiście nie film dla niego...

Ale np. jeśli ktos obejrzał Pulp Ficition 17 razy, to film mu się spodoba. Porównanie dość karkołomne ale potwierdzone moimi obserwacjami.

Obejrzałem go po raz 3 i jeszcze parę ciekawych szczegółów wyłapałem.

Daro77

To teraz podsumowałeś Tarantino. Nie uważam go za guru, ale jeśli oglądałeś Pulpe 17 razy, to powinieneś dostrzec różnice między filmem wyreżyserowanym, a filmem wymuszonym, jak to jest w przypadku Testosteronu. Z filmu wieje nuda, aktorstwo... ile razy można oglądać te same role? Sceny typowo komediowe są mało przekonujące; albo zabrakło dobrej pracy kamery, albo aktorzy się zwyczajnie nie spisali, bo po jakimś czasie tracą moje zainteresowanie. Dialogi, ani mnie nie bawią, ani nie powalają głęboką refleksyjnością, w dodatku robią wrażenie sztucznych. Może w teatrze, bez tych głupawych wstawek i denerwującego montażu (Polakom jakoś nigdy nie wychodzi zrzynanie z zachodnich produkcji), w innej, mniej znanej obsadzie, rzecz byłaby jeszcze do zniesienia.

ocenił(a) film na 8
Daro77

Co racja to racja - widziałam ten film na deskach i rzeczywiście jest o niebo lepszy. Ale to problem bardzo wielu filmów - łatwiej jest do nas dotrzeć namacalnej osobie stojącej kilkanaście metrów od nas, niż płaskiej postaci z ekranu. I choć nie wiem co wspólnego ma ten film z pulp fiction, to nie uważam, żeby był wzorowany na zachodnich wzorcach. Właśnie za to cenię tę komedię - dialogi, choć ani nie refleksyjne, ani nie przesadnie prostackie, były dla mnie czymś świeżym. Nie przypominam sobie takiej produkcji, tym bardziej amerykańskiej. BTW oglądając ten film w odpowiednim towarzystwie płakałam do łez, choć sama pewnie bym sie wynudziła ;) Po prostu trzeba wczuć się w klimat i tyle ;)

ocenił(a) film na 8
Daro77

jak dla mnie 8/10.od komedii wymaga się przede wszystkim jednego - by była śmieszna i testosteron taki jest. praca kamer, efekty itp. mogą być ale naprawdę nie muszą. humorek po tym filmie na pewno się polepszy.

ocenił(a) film na 9
redpigeon

Zgadzam sie zdecydowanie jedna z lepszych polskich komedii orginalna z doborowa obsada. Stelmaszyk Szyc Adamczyk Shtur te nazwiska mowia same za siebie do tego kazdy z nich zagral swietnie swoja. Zdecydowanie polecam 9/10