5,9 280 tys. ocen
5,9 10 1 280085
5,3 34 krytyków
Testosteron
powrót do forum filmu Testosteron

3/10

ocenił(a) film na 3

Słaby do kwadratu.
Nie polecam nikomu

ocenił(a) film na 1
Dangeris

zgadzam sie daje 1/10

Dangeris

nie dotrwałam do końca. strasznie nudny.

jotuska

Dokladnie, nudny, a do tego zupelnie niesmieszny. Dno.

ocenił(a) film na 7
gracemarilyn

Z całym szacunkiem dla wyżej wymienionych opinii; zastanawiam się tylko nad jednym. Również podchodziłem do tego filmu jak do komedii. Ale gdzieś w okolicach napisów końcowych złapałem się na jednym- ten film wcale nie był śmieszny. On był nad wyraz prawdziwy. Oczywiście przykłady mężczyzn jakie były tam podane są dosyć przerysowane, ale to zdaje się być zabiegiem, który podkreśla opowieść każdego z nich. Szowinizm- owszem. Stronniczość- nie do końca, ale przejawia się w filmie. Wydaje mi się jednak, że sam fakt, iż komuś w tym kraju udało się zrobić błyskotliwy i całkiem inteligentny film opierający się na dialogach, domaga się przynajmniej uścisku dłoni w podzięce.

ocenił(a) film na 9
Nielatek

Absolutna racja! Zwróćmy uwagę na to, że nie każdy film nazywany gatunkiem jako komedia musi być typową głupią parodią. Można także zwrócić się w stronę filmów Koterskiego, w których śmiech jest raczej nie wskazany, to są typowe komediodramaty, a podkreślenie KOMEDIO, jest po to, żebyśmy się śmieli z własnych błędów i tej szarej rzeczywistości.
Testosteron dla mnie osobiście bardzo się podoba i cóż przyznam, że mnie śmieszy. Ta ludzka głupota, te umysłowe rozterki... Nie ważne żeby się rozpisać. Trzeba zrozumieć przekaz płynący z filmu jak wytłumaczył powyżej Szanowny pan Nielatek.

ocenił(a) film na 1
gracemarilyn

zgadzam się w pełni. Film to totalnie dno. 5.9 średnia to kpina. Powonno byc 1.5 i hall of shame.

ocenił(a) film na 8
jotuska

Za to na tytanicu było w pytę akcji jak się rżnęli w samochodzie.

Lisowczyk

Jeśli powiesz, ze w Testosteronie było więcej akcji niż w Titanicu to nie mamy o czym rozmawiać.

ocenił(a) film na 8
jotuska

Testosteron to nie film akcji. Chcesz filmu akcji? Obejrzyj Uprowadzoną. Super film akcji. Fajna też jest Angielska robota.
Siłą Testosteronu są humorystyczne dialogi i na nie położono nacisk. W filmie tego typu nie musi się coś dziać. Trzeba się po prostu wsłuchiwać w sentencje wypowiadane przez bohaterów. Poza tym ten film jest przede wszystkim skierowany do męskiej widowni. Nie każda kobieta musi lubić takie męskie wygłupy. Film ten nie jest głupi. Nie składa się wyłącznie z rubasznych dowcipasów w stylu: cześć mała, przetrzepię Ci sakwę. Są tu też nie raz inteligentne wymiany zdań dające do myślenia.

ocenił(a) film na 8
Dangeris

Ja wręcz odwrotnie , polecam , moim zdaniem błędne nawiązanie do komedii choć komiczne momenty również się pojawiają . Tragikomedia .:D

ocenił(a) film na 8
Dangeris

Moja bratanica chodząca do podstawówki napisałaby lepszą, treściwszą opinię :)

ocenił(a) film na 9
Lisowczyk

nie wiem czy wiecie, ale najpierw była sztuka teatralna pod tym tytułem a film jest jakby jej ekranizacja, stąd ten "brak" akcji jak w amerykańskich filmach :) dlatego film ten ma głębsze dno ukazuje sposób funkcjonowania na naszej planecie dwóch płci

ocenił(a) film na 10
Dangeris

Bo to komedia dla inteligentnych ^^

Dangeris

Testosteron to bardzo nudny i głupi film, dałam mu 2/10 tylko dlatego, że gra tam Adamczyk

ocenił(a) film na 7
you_can_dance

Kurcze, nie żebym się awanturował, bo udowadnianie "mojej racji" nie jest sprawą życia i śmierci, ale czy naprawdę nie da się opinie wyrazić w mniej ostentacyjny sposób, niż twarde stwierdzenie jaki film jest, a jaki nie jest? Błahe dodanie "według mnie"(to tylko 10 znaków, nie licząc spacji) już zmienia odbiór. No, chyba że mówimy o hulającej po tym forum prowokacji, o której szczerze powiem nie mam pojęcia (podobno to trzeba umieć robić), to inna sprawa.

Nielatek

no racja, mój błąd. Tak więc poprawka:
Według mnie Testosteron to bardzo nudny i głupi film, dałam mu 2/10 tylko dlatego, że gra tam Adamczyk.
Lepiej :) ;)

ocenił(a) film na 3
Dangeris

Oceniłem tak samo i w pełni się zgadzam