Jak dla mnie genialny! Dawno się tak nie uśmiałem. Trzeba przyznać, że humor grubiański, ale z dobrym smakiem. No i obsada! Każdy aktor jest idealnie dobrany. Film musi być niesamowity, bo dwugodzinna rozmowa niespełna 10 bohaterów nie nuży ani chwilę... Polecam!
Może nie genialny, ale na pewno dobry, rzeczywiście rozmowa bohaterów, chodz cały czas na ten sam temat wcale sie nie nudzi, a lepszych aktorów nie dało się już chyba dobrać. No i jeszcze ten motyw z Wojewódzkim :D
Ja również uważam, że film jest genialny...można się nieźle uśmiać...teksty godne zapamiętania...obsada fantastyczna (Kot był najlepszy)...no i cóż, tematyka filmu to "samo życie"... :D
Zgadzam się też, że nie genialny acz na tle wszystkich "komedii" polskich ostatnich lat jest to mega-arcydzieło. :)
No moi drodzy. Wrocilem z dalekiej podrozy. Przezabawnej, ale i zyciowej i co rzadko w tego typu filmach sie zdarza, refleksyjnej i moralizatorskiej. Na prawde w calym tym smiechu (Oj jest z czego sie posmiac) sa momenty, w ktorych czlowiek wedruje do miejsc wcale nie tak odleglych, bo do rzeczywistosci i choc jest ona ukazana ironicznie, to kazdy znajdzie tam elementy prawdziwe i zyciowe.
Podsumowujac film jest rewelacyjny i szczerze go polecam, zwazywszy, ze rodzime kino komediowe ostatnio kulalo nieco, ta produkcja miejmy nadzieje zapoczatkuje calkiem nowa ere, ere komedii inteligentnej (Do tej pory udawalo sie to w Polsce jedynie Markowi Koterskiemu).