Kolejny film o tylko jednym... Adamczyk by się wstydził.. Wiem, że to zabrzmi głupio ale: Kiedy przyjmował rolę Karola Wojtyły musiał liczyć się z tym, że ludzie będą go utożsamiać z papieżem... Nie chodzi o jakies blokowanie kariery, tylko o selekcje ról jakie się bierze... Teraz widzę go na monitorze z opuszczonymi gaciami i jestem zszokowany i zniemaczony...
jak nie wiesz co miała na celu to żal mi ciebie, Adamczyk jest tylko aktorem, ma siedzieć i odcinać kupony za role papieża, bo takim jak ty się nie podoba że zagra jakże odmienną postać? Jon Voight też grał papieża, a wcześniej geja, degenrata, gangstera...i tylko takie polaczki jak ty robia z tego problem
Gromkie brawa dla Adamczyka za to, że nie chce dać się zaszulfadkować! Grał papieża, i dobrze. Ben Kingsley grał Gandhiego, a potem jeszcze żydowskiego gangstera. I co? I nic. To rola, a aktor poza ekranem nie jest postacią, którą gra.
Ja cię nie rozumiem. To prawda Adamczyk gral papieża, ale co z tego. To jego życie i to on sobie wybiera role, a jeśli komuś się nie podoba to niech go nie ogląda. Proste
"Z tego trailera widzę", "ten plakat mnie odstrasza", "nie oglądałem, ale czytałem recenzje"
"Byłeś kiedyś w Stanach?
-Nie
-A ja znam kogoś kto był"
Wypowiedzi niektórych osób tutaj są na żenującym poziomie. Irracjonalne, odcięte od rzeczywistości, faktów, puste.
Szufladkowanie aktorów, narzucanie scenariusza, ograniczanie.
"Nie chodzi o jakieś blokowanie kariery, tylko o selekcję ról jakie się bierze..."
Czymże więc jest selekcja jeśli nie ograniczeniem, formą blokady, "cenzurą" możliwości?
"Adamczyk by się wstydził."
Ja wstydziłabym się autorstwa tej opinii.
Ja też się podpiszę ;]on jest normalnym człowiekiem. I chyba niektorzy ludzie nie wiedzą co to gra. To jest fikcja-dla niewiedzących. Scenariusz może i powstał na prawdziwych faktach, ale na pewno osoby, odgrywające go, nie tworzyły go prywatnie. ~pozdro xP
naprawdę doskonały film, zaryzykuję stwierdzenie, że jedna z najlepszych polskich komedii - i te dialogi naprawdę rewelacja,te dwie godziny to czas, kiedy śmiejesz się około 1,40 a pod koniec już brzuch i gardło bolą:)
marq - po przeczytaniu twoich wypocin śmiem twierdzić że jesteś prosty jak włos mongoła...... żenada......
mam to w dupie co o mnie myślisz... każdy ma prawo do swojego zdania... ja mam takie i nic tego nie zmieni... uważam, nie tyle tę role, co plakat, za żenadę i tyle... mam do tego prace. A jeżeli oceniasz ludzi po przeczytaniu jednego posta, to krzyżyk na drogę :-)
a ja mam w dupie takich prostaków jakim jesteś ty, twój post świadczy o tobie ( jesteś jednak bardziej prosty.... i głupi)żegnam.....ozięble....
Hej, nie "napastujcie" tak założyciela tematu. Ja muszę przyznać, iż również wolałabym nie widzieć Adamczyka na TAKIM plakacie. Mógł się zachować jak Kosiński. On najwidoczniej się sprzeciwił i pozwolili mu zostawić gatki na sobie. Filmu nie widziałam, więc filmu nie oceniam. Ale plakat to mogli inny zrobić.
Dziękuje za stanięcie w mojej obronie. O rcm się nie wypowiadam, bo mam pewne zasady, którymi się kieruję =)
Wg mnie pan Adamczyk wcale się nie poniżył. Aczkolwiek nie widziałam filmu testosteron (mam nadzieję, że obejrzę) to stwierdzam, iż i tak jest dobrym aktorem i potrafiłby zagrać praaawie każdą rolę. Zagrał Jana Pawła II no i super, ta rola była na pewno dla niego ważna. Ale dlaczego to miałoby powstrzymywać przed graniem w takim filmie jak Testosteron? Jak sam tytuł mówi to hormon męski a Wy mężczyźni (prawdziwi) myślą często tylko o jednym ;P hehe :D
Marq, aktor jak aktor. To jest zawód pana Adamczyka i może sobie wybierać role jakie tylko zechce ;)
zgadzam sie zupełnie.. rola AKTORA polega na wcielaniu sie w role ale nie zagraniu jednej i chowaniu sie w cieniu. swoja droga nie dziwie sie tej reakcji. Sam Adamczyk wypowiadał sie na temat tego ze publika moze go niezaakceptowac w innej roli, ale przede wszystkim podkreślał ze to jest jego praca:)
świetny film świetna rola Adamczyka, i jeszcze jedno PIOTR ADAMCZYK to AKTOR a w ten zawód jest wpisane wcielaanie się w różne role a ta absolutnie nie jest poniżeniem poza tym lepiej się nie wypowiadać jak się filmu nie widziało tylko na podstawie trailera
sam idz do domu...co byl papiezem?moze jeszcze powiniens sie zabic?przeciez papierz tez nie zyje!!!