PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=312016}
5,9 280 tys. ocen
5,9 10 1 279962
5,4 45 krytyków
Testosteron
powrót do forum filmu Testosteron

Kolejny film o tylko jednym... Adamczyk by się wstydził.. Wiem, że to zabrzmi głupio ale: Kiedy przyjmował rolę Karola Wojtyły musiał liczyć się z tym, że ludzie będą go utożsamiać z papieżem... Nie chodzi o jakies blokowanie kariery, tylko o selekcje ról jakie się bierze... Teraz widzę go na monitorze z opuszczonymi gaciami i jestem zszokowany i zniemaczony...

Marq

no patrz! jak on śmiał!?

ottak

nie wiem co miała na celu Twoja ironiczna wypowiedź ale spoko...

ocenił(a) film na 9
Marq

jak nie wiesz co miała na celu to żal mi ciebie, Adamczyk jest tylko aktorem, ma siedzieć i odcinać kupony za role papieża, bo takim jak ty się nie podoba że zagra jakże odmienną postać? Jon Voight też grał papieża, a wcześniej geja, degenrata, gangstera...i tylko takie polaczki jak ty robia z tego problem

siLk_2

I to też tylko ci "polaczki" którzy co niedziela klęczą z mordą w konfensjonale ;)

ocenił(a) film na 7
rcm

Gromkie brawa dla Adamczyka za to, że nie chce dać się zaszulfadkować! Grał papieża, i dobrze. Ben Kingsley grał Gandhiego, a potem jeszcze żydowskiego gangstera. I co? I nic. To rola, a aktor poza ekranem nie jest postacią, którą gra.

Marq

Ja cię nie rozumiem. To prawda Adamczyk gral papieża, ale co z tego. To jego życie i to on sobie wybiera role, a jeśli komuś się nie podoba to niech go nie ogląda. Proste

ocenił(a) film na 10
Marq

Sranie w banie ,Adamczyk był świetny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Marq

"Z tego trailera widzę", "ten plakat mnie odstrasza", "nie oglądałem, ale czytałem recenzje"
"Byłeś kiedyś w Stanach?
-Nie
-A ja znam kogoś kto był"
Wypowiedzi niektórych osób tutaj są na żenującym poziomie. Irracjonalne, odcięte od rzeczywistości, faktów, puste.
Szufladkowanie aktorów, narzucanie scenariusza, ograniczanie.
"Nie chodzi o jakieś blokowanie kariery, tylko o selekcję ról jakie się bierze..."
Czymże więc jest selekcja jeśli nie ograniczeniem, formą blokady, "cenzurą" możliwości?
"Adamczyk by się wstydził."
Ja wstydziłabym się autorstwa tej opinii.

ocenił(a) film na 8
sineese

Sineese: podpisuję się pod Twoją wypowiedzią :]

sineese

Ja też się podpiszę ;]on jest normalnym człowiekiem. I chyba niektorzy ludzie nie wiedzą co to gra. To jest fikcja-dla niewiedzących. Scenariusz może i powstał na prawdziwych faktach, ale na pewno osoby, odgrywające go, nie tworzyły go prywatnie. ~pozdro xP

ocenił(a) film na 10
Marq

"najlepszy papież polskiej ornitologii" buahahaha, to był tekst...

ocenił(a) film na 9
Marq

naprawdę doskonały film, zaryzykuję stwierdzenie, że jedna z najlepszych polskich komedii - i te dialogi naprawdę rewelacja,te dwie godziny to czas, kiedy śmiejesz się około 1,40 a pod koniec już brzuch i gardło bolą:)

Marq

marq - po przeczytaniu twoich wypocin śmiem twierdzić że jesteś prosty jak włos mongoła...... żenada......

rcm

mam to w dupie co o mnie myślisz... każdy ma prawo do swojego zdania... ja mam takie i nic tego nie zmieni... uważam, nie tyle tę role, co plakat, za żenadę i tyle... mam do tego prace. A jeżeli oceniasz ludzi po przeczytaniu jednego posta, to krzyżyk na drogę :-)

Marq

a ja mam w dupie takich prostaków jakim jesteś ty, twój post świadczy o tobie ( jesteś jednak bardziej prosty.... i głupi)żegnam.....ozięble....

rcm

Hej, nie "napastujcie" tak założyciela tematu. Ja muszę przyznać, iż również wolałabym nie widzieć Adamczyka na TAKIM plakacie. Mógł się zachować jak Kosiński. On najwidoczniej się sprzeciwił i pozwolili mu zostawić gatki na sobie. Filmu nie widziałam, więc filmu nie oceniam. Ale plakat to mogli inny zrobić.

Schwarzenegger_47

Dziękuje za stanięcie w mojej obronie. O rcm się nie wypowiadam, bo mam pewne zasady, którymi się kieruję =)

Marq

Wg mnie pan Adamczyk wcale się nie poniżył. Aczkolwiek nie widziałam filmu testosteron (mam nadzieję, że obejrzę) to stwierdzam, iż i tak jest dobrym aktorem i potrafiłby zagrać praaawie każdą rolę. Zagrał Jana Pawła II no i super, ta rola była na pewno dla niego ważna. Ale dlaczego to miałoby powstrzymywać przed graniem w takim filmie jak Testosteron? Jak sam tytuł mówi to hormon męski a Wy mężczyźni (prawdziwi) myślą często tylko o jednym ;P hehe :D

Marq, aktor jak aktor. To jest zawód pana Adamczyka i może sobie wybierać role jakie tylko zechce ;)

ocenił(a) film na 5
cameron88

zgadzam sie zupełnie.. rola AKTORA polega na wcielaniu sie w role ale nie zagraniu jednej i chowaniu sie w cieniu. swoja droga nie dziwie sie tej reakcji. Sam Adamczyk wypowiadał sie na temat tego ze publika moze go niezaakceptowac w innej roli, ale przede wszystkim podkreślał ze to jest jego praca:)

ocenił(a) film na 8
Marq

świetny film świetna rola Adamczyka, i jeszcze jedno PIOTR ADAMCZYK to AKTOR a w ten zawód jest wpisane wcielaanie się w różne role a ta absolutnie nie jest poniżeniem poza tym lepiej się nie wypowiadać jak się filmu nie widziało tylko na podstawie trailera

ocenił(a) film na 6
Marq

sam idz do domu...co byl papiezem?moze jeszcze powiniens sie zabic?przeciez papierz tez nie zyje!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem