Tetro

2009
7,1 7,0 tys. ocen
7,1 10 1 7017
5,8 14 krytyków
Tetro
powrót do forum filmu Tetro

Stara gwardia nie rdzewieje.Coppola spisał się na medal i mimo że recenzje kiepskie,film warto zobaczyć ze względu na oryginalny klimat,świetne zdjęcia i niebanalnych aktorów.Naprawdę warto.

ocenił(a) film na 10
kallkall

Dla mnie 10/10 dla takich filmów warto żyć :)

ocenił(a) film na 8
luka1000

Mnie film zaczarował.Jestem pełen podziwu dla tego co Coppola pokazał w tym filmie, mimo że najlepsze filmy pewnie już w swoim życiu nakręcił, wciąż trzyma swój specyficzny wysoki poziom. Film może nie zachwyca treścią, wydaje mi się, że reżyser chciał w tym filmie za dużo powiedzieć, przekazać.. Co nie zmienia faktu, że sposób przekazu być może dla niektórych banalnej treści dla mnie osobiście jest wspaniały i muszę przyznać, że czekałem w napięciu do końca filmu, chociaż słyszałem głosy że końcówka przewidywalna. Na uznanie zasługuje rola młodego Benniego, aktor młody o sporym potencjale.
W czasach popkulturowej papki, kinowych wyścigach efektów specjalnych film Coppoli daje nam coś charakterystycznego dla Dawnych Poetów Kina, spośród których wydaje mi się, że Coppola jest ostatnim. Dzieło o wysokim poziomie artystycznym, a głównie dlatego chyba chodzimy do kina, prawda?