PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548487}
6,1 1,8 tys. ocen
6,1 10 1 1836
The Caller
powrót do forum filmu The Caller

...ale na pewno nie ten. Na początku myślałem, że to horror. Bo na to się zanosiło. Potem zmieniłem zdanie, to na pewno thriller. No nie do końca. Była chwila zwątpienia i pytanie: dramat? Aż w końcu sam nie wiedziałem czym to cudo w ogóle ma być i najwyraźniej twórcy też nie do końca. Pomysł niezły, problem w tym że potraktowany bardzo ogólnikowo i po macoszemu, choćby biorąc pod uwagę zmiany wywoływane efektem motyla (i nie mówię tu o filmie tylko o zjawisku). I na pomyśle się skończyło. Reszta scenariusza nędzna i posklejana z jakiś odpadków po innych filmach, gra aktorska drętwa jak tygodniowy denat. Na pewno na plusik można zaliczyć rolę Lefevre, ale to głównie ze względu na jej urodę. I last, but not least: dżwięk. Dżwiękowcy odwalili kawał dobrej roboty. Tak, to ironia. Nie chodzi mi o muzykę, o sam konkretnie dźwięk. Jakby ktoś wrzucił kilkanaście losowych brzdąknięć, krzyków i tajemniczych szeptów do miksera i kazał je losowo przyporządkować scenom. Tragicznie to wypada, tragicznie. Oj, lepiej się od filmu trzymać z daleka, o ile się nie zaśnie podczas wyjątkowo nudnego seansu to straconego czasu żałować się na pewno będzie.