5,0 73  oceny
5,0 10 1 73
The Devil's Gift
powrót do forum filmu The Devil's Gift

Wg. mnie ten film wcale nie jest taki koszmarny, jak go niektórzy malują. Owszem, to złe kino, ale widziałem dużo gorsze koszmarki. Tutaj mamy durną, ale nawet ciekawą fabułę, aktorstwo, które w sumie specjalnie nie bawi, da się je ekhm.. zignorować :) Aspekty techniczne nie są znowu taki złe, jak się spodziewałem. owszem, wieje amatorką, słaby montaż, cienkie zdjęcia... tak, to wszystko prawda. Ale nadal: w oczy nie kole. Nie w porównaniu z SOVami, nie z w porównaniu z całą masą gorszych rzeczy, które można znaleźć w śmietniku kinematografii. Brakuje tu niestety gore, klimat jest mizerny, ale jednak film miał swoje momenty. I co najważniejsze - wcale mnie nie zanudził, pomimo, iż jest tak niemiłosiernie (jak na kino klasy c) długi. Wg. fani morderczych lalek/ figurek i wszelki horrorowych rarytasów mogą rzucić okiem i jest szansa, że ich to nie zabije. Choć po surowych ocenach lezarda i, z reguły bardziej wyrozumiałego, khante, wnioskuję, że może tylko mi tak gładko weszło :)

ocenił(a) film na 6
kangur_msc_CM

Oglądałam ten film za dzieciaka i pamiętam, że się go bałam :D. Właśnie go odnalazłam i muszę zobaczyć jakie wrażenie zrobi na mnie po tylu latach.