7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60129
7,4 72 krytyków
The Disaster Artist
powrót do forum filmu The Disaster Artist

zaprosić Tommyego do Polski do Poznania na premierę?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
filmuamator

Ale przecież Tommy jest z Nowego Orleanu ;)

użytkownik usunięty
snowdogx

Nju orlijen

ocenił(a) film na 6

Hahaha, what a city

filmuamator

Ta, na pewno przyjedzie. Zwłaszcza do Poznania :D

Sekeletu

W internecie krąży teoria, iż Tommy jest Polakiem i pochodzi właśnie z Poznania. Ciekaw jestem jak zareagowałby na takie zaproszenie. W końcu nic nie wiemy o jego przeszłości.

gabro111

Facet na 99 procent jest polakiem, widac to po twarzy, akcencie oraz jego zachowaniu. Jak polak jest dziwakiem to w taki charakterystyczny sposób, który widziałem u paru znajomych.

Wostock

USA to kraj wielu narodowości, ale faktycznie jak doszły mnie przypuszczenia, że Tommy może być Polakiem, to od razu wyobraziłem go sobie w takim stroju z PRL jako majster z budowy, w kaloszach, z beretem na glowie i waciak na sobie. I ten jego wyraz twarzy... Polak jak malowany :)

ocenił(a) film na 8
amatory85

Czip, czip to onomatopeja kury, której używają głównie mieszkańcy wschodniej Europy :D Tommy to musi być Polak.

ocenił(a) film na 9
kashmir23

Tak, on robi błędy językowe w filmie typowe dla Polaków, no i te "cipcipcip" do kury... To na bank Polak.

ocenił(a) film na 7
merdenoms_

Tommy przyznał niedawno w jakimś wywiadzie po raz pierwszy, że jest z Europy. Nie sprecyzował miejsca konkretnie.

filmuamator

Jak widać, niestety lub stety to jeden z nas XD http://cojestgrane24(.)wyborcza(.)pl/cjg24/1,13,22959130,146943,Tommy-Wiseau-to- Tomasz-Wieczorkiewicz--Najgorszy-r.html

Usuńcie nawiasy z linku. Niestety Filmweb inaczej nie chciał mi go zaakceptować.

ocenił(a) film na 8
Ivelise

Ale po co aż tyle tych nawiasów ;_;

SiemankoPL

Wina Filmweba :(

ocenił(a) film na 9
filmuamator

Good thinking!

ocenił(a) film na 9
filmuamator

Aż spojrzałem na 'The Room' (oczy i uszy bolą), i Tommy rzeczywiście mówi z akcentem słowiańskim (może to być Polski, Czeski, Serbski, ciężko stwierdzić). Tymczasem James Franco w roli Tommy'ego mówi jak Australijczyk...

Bruce_Lee

W ogóle Franco średnio go udawał, Wiseau jest "niepodrabialny" :)

ocenił(a) film na 9
FoxMurder

Dobrze mu to wyszło, ale ten australijski akcent jest zaprzeczeniem polskości Wiseau :(