5,9 2,7 tys. ocen
5,9 10 1 2674
The Kill Team
powrót do forum filmu The Kill Team

Moim zdaniem jest to dobry dramat pokazujacy jakimi bestiami potrafia sie stac mlodzi zolnierze ktorzy pojechali na misje do bliskiego wschodu... Jechali tam by strzec pokoju i walczyc ze zlem a sami niejednokrotnie robili dokladnie to samo co rzekomi terrorysci. Bron boze nie twierdze ze kazdy zolnierz wyslany na misje stal sie morderca i bestia ale ze bywa i tak ze ci co mieli byc tymi co niosa pokoj stali sie zli... Przyjechali w ramach MISJI STABILIZACYJNEJ a robili doslownie MISJE DESTABILIZACYJNA... Ciesze sie ze w tym konkretnym wypadku nie zamieciono wszystkiego pod dywan i ci co zrobili cos bardzo zlego trafili pod sad wojskowy. Nie moze byc tak i byc tak nie powinno ze zolnierz ktory przyjechal walczyc z terrorystami sam staje sie terrorysta. Film warto obejzec bo daje do myslenia. Jestem tego pewien ze zbrodnie na misjach robia amerykanscy zolnierze jak i zolnierze rosyjscy tylko o tym co rosyjscy zolnierze robia w Afganistanie lub Czeczeni sie nie mowi. Wydaje mi sie ze Rosjanie o wiele wiecej podobnych akcji zamiatali pod dywan by swiat nigdy nie dowiedzial sie prawdy. Udanego seansu najlepiej w ciszy spokoju i samemu bo w grupie znajomych czar tego filmu prysnie. Sa filmy ktore wymagaja skupienia i zadumy.

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

Film jest dobrze nakręcony i zrealizowany, to fakt. Natomiast kompletnie nie zgadzam się z twoją wypowiedzią.
Od razu uprzedzę: Tak obejrzałem ten film i obejrzałem też orginał z roku 2013.

Jechali tam by strzec pokoju i walczyć ze złem. Czy jest w tym prawda? Po części tak.
Bezpośrednią przyczyną pojawienia się Amerykanów w Afganistanie były zamachy z 11 września roku 2001. 20 września tego samego roku prezydent Bush wysłał do talibów ultimatum, które odrzucili. Rozpoczęła się inwazja, trwała ona od 7 października 2001 do końca kwietnia 2002.Potem była tylko misja stabilizacyjna.

Czy ci co nieśli pokój stali się-tak jak napisałeś/łaś , nie zawsze.

Do do tej ,,misji destabilizacyjnej'' ich celem było usunięcie talibskiego zagrożenia. Zawodem żołnierza jest w teorii bronić ale w praktyce znaczy to zabijać, czy mam z tym problem absolutnie nie.

W twoim komentarzu został poruszony wątek tego , że nie może być tak, że żołnierz który walczy z terrorystami sam staje się terrorystą. Problem w tym taki, że ci żołnierze (z filmu) to żadni terroryści. To zwykli przestępcy jakich pełno na tym świecie.

Co do Czeczeni, o Czeczeni każdy kto siedział gdzieś w temacie wie co tam robiono i co się działo. A tak swoją drogą to Rosjan w Afganistanie już dawno nie ma :) (Może chodziło ci o Syrię, ale to też dużo osób o tym wie)

Czy ten film wymaga skupienia i zadumy?
Tak
Ale czy można oglądać go ze znajomymi, no można.