PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469370}
6,5 13 tys. ocen
6,5 10 1 13060
6,5 31 krytyków
The Limits of Control
powrót do forum filmu The Limits of Control

Jeśli w jednym filmie niezależnego twórcy występuje tylu znakomitych aktorów to może Jarmusch zmienia estetykę?:)Tak na poważnie to nie widziałem jeszcze żadnego filmu pana J który byłby nieudany więc jestem spokojny.Więc czekamy dalej...

MotorcycleBoy

To fakt, co by sie nie stalo, to nie moze byc zly film, trzeba to zobaczyc.

_Michal

Jim Jarmusch i Christopher Doyle? To dosyć dziwne zjawisko. Szkoda, bo Chris i świetna obsada zmusi mnie do oglądania filmu reżysera, za którym nie przepadam. Mam nadzieję, że Doyle będzie miał duży wpływ na stronę wizualną i wprowadzi przestrzeń, płynną kamerę i barwy, czego nie było w większości filmów Jima.

ocenił(a) film na 7
jestem_piatym_elementem

Dla mnie ten film to pozycja obowiązkowa :) Nie ma innej opcji, Bill Murray, Jarmusch, Bernal, trzeba obejrzeć i już

ocenił(a) film na 5
MotorcycleBoy

"Niezależnym twórcą" Jarmusch to może kiedyś był, a dziś ta plejada gwiazd prawdopodobnie ma przyciągnąć ludzi na seanse. A tak po prawdzie, to żaden z tych - jak się wyraziłeś - znakomitych aktorów, za dużo się nie nagrał, w sumie każdy po epizodziku mógłby zagrać za czapkę drobnych, po znajomości i przez wzgląd na renomę reżysera;) Zastanawia mnie budżet i honoraria...

ocenił(a) film na 5
MotorcycleBoy

To nie jest film nieudany, niemniej też nie jest to film udany na miarę Truposza, Broken Flowers czy Ghost Doga. Znakomici aktorzy grają tylko króciutkie epizody, niestety. To koncert jednego aktora - De Bankole. I mimo wielu intrygujących momentów i pięknych obrazów, Jarmuscha stać po prostu na wiele więcej. Jeden ze słabszych jego filmów, cokolwiek słowo słabszy tu znaczy.