PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=843004}
6,0 34 tys. ocen
6,0 10 1 34105
5,0 31 krytyków
The Old Guard
powrót do forum filmu The Old Guard

Ogólnie słabo, ale najgłupszym elementem filmu była zdrada Bookera. Nie miało to kompletnie sensu. Naprawdę nieśmiertelny 200-letni gościu zdradza swoich kolegów, bo chce pomóc swojej koleżance umrzeć (tylko, że ona chyba jeszcze nie wie, że chce umrzeć). A gdy dowiaduje się, że ona rzeczywiście staje się śmiertelnikiem zaczyna się obwiniać, że ona umrze przez niego.
Sporo głupich wątków.

ocenił(a) film na 5
siweq

Ktoś był srogo porobiony pisząc scenariusz

sajet1

tak się kończy gdy wpierw tworzysz postacie, a dopiero potem pod nie piszesz scenariusz :)

siweq

Przypominam że ten film został nakręcony na podstawie komiksu , więc nikt tu " nie tworzył" postaci , one już były .

szkaluba25

chodziło mi oczywiście o "scenariusz" tej historii, obojętne czy na podstawie książki, filmu czy baletu mongolskiego

ocenił(a) film na 4
siweq

Ten film jest pozbawiony większego sensu. Podciągnąłem ocenę do 4, bo nie był źle zmontowany, a sam motyw można było ciekawie rozwinąć i jakiś potencjał w pomyśle tkwi, jeśli chodzi o kino komiksowe dla najmniej wybrednych, ale nie oszukujmy się, ten film da się szybko zapomnieć.

ocenił(a) film na 5
siweq

Ona chciała mieć możliwość śmierci tylko nie w taki frajerski sposób, a on spanikował, że tylko ona umrze i będzie musiał żyć dalej bez niej przez swoje niefrasobliwe działanie. Zresztą wiadomo, że przed ostatecznym samobójstwem chcieliby pozałatwiać jakieś sprawy czy pożegnać się a nie tak nagle jedno z nich sobie umiera.

siweq

Przepraszam, ale chciałem zadać trochę nietypowe pytanie: czy ten film jest też dla "starszej" widowni? Tzn. tak pow. 30 lat, a nawet starszej ;-)
Mam po prostu już dość tych wszystkich Avatarów, Avengersów, Interstellarów, przybyszów z Anteroidy, walczących mieczami świetlnymi (pewnie już się na takie miecze nie walczy), itp. Mają one w okol. 8, młodzież się tym zachwyca (ma prawo!), a dla mnie to tandeta.
Nawet postulowałbym taką wzmiankę na FW ;-) Oszczędziłoby to wielu frustracji.
Oczywiście - uprzedzam uwagi ;-) - "starsza" osoba może mieć ochotę i taki film obejrzeć, ale wtedy wiem w co wchodzę.
Uwaga kolejna - nie mylić z Matrixem I ;-)
Z góry dziękuję za odpowiedź :-)

GdzieToKino

niestety ale film wypadł mi już z pamięci więc nie pomogę :)

siweq

Dzięki! :-) Jeśli po 8 m-cach wypadł Ci z głowy, to daje dużo do myślenia ;-)

GdzieToKino

raczej po 2 tygodniach. Jeśli szukasz czegoś w komiksowym klimacie, ale lepiej zrobione to polecam seriale Watchmen i The Boys