własnie też go poszukuję bo chcialabym bardzo zobaczyc ale nigdzie go nie moge znalesc tak samo jak dokumentu gogol bordello non-stop... jesli ktos znajdzie i bedzie mi w stanie pomoc w zobaczeniu tych filmow bede wdzieczna;)
Niestety nie ma zarówno tego filmu jak "Non-stopu" w internecie. Puszczaja go tylko w wybranych kinach jako pokaz specjalny. Wiem że np był w kinie muranów. wiecej inf:
www.grono.net/kino-muranow/topic/7505531/sl/dkf-muranow-the-pied-piper-of-hutzov ina-rez-pavla-fleischer/
Na stronie pisze że to był jeden z dwoch takich pokazow na całą Polske!
Widziałem i to nawet kilka razy :)
Prywatna produkcja pewnej Czeszki która jeździ za Eugene'm po sporej części Europy. A on jak to przystało na cygańsko-ukraińskiego świra dobrze się bawi i... odkrywa przed nami oraz sobą swoje korzenie.
Dla fanów rzecz naprawdę fajna.
Powiem krótko: w Internecie jest wszystko... no może prawie wszystko, ale ten obraz z pewnością znajdziecie.
Sam film nie jest jakiś rewelacyjny, ot zwykły dokument bez żadnych wzlotów formy, czy wyrazu. Ale sama postać Hutza mnie urzekła i to ona właśnie przemawia do widza. W ogóle sam motyw powrotu do korzeni, także muzycznych, jest niezwykle ciekawą wyprawą - człowiek, który już właściwie zrobił karierę i może spokojnie zapomnieć o reszcie, decyduje się jednak na powrót do źródeł, do rodzinnych okolic, do domu.
Facet jest naturalny, szczery, tryskający specyficznym, hulaszczym optymizmem, spontaniczny, a jednak zrównoważony, dynamiczny i niespokojny, ale ciepły, wręcz familijny, punkowiec z sentymentalną, wschodnią duszą. Wielki pozytyw, nie tyle dla samego filmu, co dla Hutza właśnie.