Jedna z usuniętych scen :)
https://www.youtube.com/watch?v=AKMZtC1SYvg
Amerykańce chcą nakręcić swojego "Raid". Pewnie będze ugrzeczniony na maxa. Zaś takiej brutalności jak w tej strzelaninie albo samej finałowej walce pewnie w amerykanskich produkcja już się nie ujrzy. Skoro robią filmy o zombie z kategorią wiekową 12 lat :)
Hammer Girl <3
https://www.youtube.com/watch?v=xehJkrJQO1g
Do tej kobity lepiej nie podskakiwać :)
Wiadomo kto by obrazki przybijał do ściany :)
Ja teraz czekam na cz.3 "The Raid" gdzie ma zagrać też Tony Jaa :)
a niech robią i 10 części. Takiego kina nigdy za wiele w dobie cukierkowego "hollywood'u.
Dokładnke tak - cukierkowe hoolywood. Co najgorsze te pajace chcą znowu zepsuć dobrą markę i nagrać swoją wersję "Raid" :/ Tym durniom już sie całkoem skończyły pomysły na swój oryginalny dobry film, bo ciągle jak nie sequele to co dwa lata rebooty i zrzynanie filmów z innych krajów i nagrywanie swoich niezbyt udanych wersji.
Mam nadzieje, że z filmem a za niedługo już serią "Raid" nie zrobią tego samego co zrobili z Oldboy'em. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Aż strach pomyśleć kto miałby znaleźć się w obsadzie takiego US Raid'u.
Anthony Mackie? Ethan Hawke? a może jeszcze Tom Cruise i Juliette Binoche? kategoria wiekowa? litości.
No ba :) Będą girami machać przed widza nosem :) Hahaha a u nas jeszcze ten film zdubbingują :)
dubbing to będzie coś pięknego. No ale nie wybiegajmy aż tak bardzo w przyszłość. Jeszcze jest nadzieja że będzie klapa i nic nie nakręcą.
http://www.filmweb.pl/news/Poczekamy+d%C5%82u%C5%BCej+na+ameryka%C5%84ski+%22Rai d%22-105214
Za podobne słowa pod adresem amerykańskiego oldboya, zostałem nieźle "objechany" na tamtejszym forum, ale to w sumie nic dziwnego skoro wypowiadałem się w miejscu gdzie zbierali się fani amerykańskiej wersji (część z nich nie oglądała oryginału, część obejrzała go jako drugi w kolei, a część ma mózg tak przeżarty kinem zza atlantyku, że wsio spoza USA jest bee).
No niestety remake goni remake i nie mamy na to żadnego wpływu. A najgorsze jest to, że nie widać końca tego precedensu i chyba tego nie dożyjemy.
Zgadzam się widać już od kilku lat że masa twórców zżyna wszystko co się da byle tylko na tym zarobić!Nie mówię oglądam produkcje pod szyldem USA ale też nie udaje że nie widzę powtarzalności w tych produkcjach kiedy np.kino francuskie, brazylijskie,azjatyckie podtrawi mnie jeszcze czymś zaskoczyć.
I to mile zaskoczyć.
Zaś co dk amerykańców rebootów ciąg dalszy. Tym razem na nieszczęście padło na "Pradatora".
Wiem właśnie to przeczytałem i nieźle się wkvrwiłem gdyż oryginał darze wielkim sentymentem.
Jestem w stanie zrozumieć nienawiść do wszystkiego co amerykańskie, taki "trynd".
Niemniej jednak czasami odrobina zdrowego rozsądku nie zaszkodzi: film jest produkcją amerykańsko - indonezyjską ...
Nie mówię, że wszystko co amerykańskie to złe lecz np jak widzę gdy taki Wolverine sieka swymi pazurami na prawo i lewo swoich przeciwników, a z nich nawet kropelka krwi nie uleci to coś jest tu nie tak. Co do lrodukcji amerykańsko - indonezyjskiej. Oni w miarę możliwości wszystko ugrzeczniają, byle była jak najniższa kategoria wiekowa. Film o "zombie" z kat. wiekową 12 lat, gdzie ta kategoria aż biła po oczach.
Amerykańców interesuje tylko jedno zysk z danej produkcji dlatego jest taka a nie inna kategoria wiekowa,za to resztę świata bardziej interesuje jakość a potem płynący z niego zysk dlatego np. na azjatyckie kino zawsze można liczyć a na amerykańskie niestety nie zawsze!
Mocne :) szkoda że usunęli tą scenkę z filmu.Jeśli chodzi o brutalność w filmach to ja za nią za bardzo nie przepadam ale jeśli robi się to w takim stylu i z takimi ujęciami to proszę o tylko jedno,o więcej filmów w takich klimatach!
Nic dodać noc ująć :) Ja już czekam za trzecią częścią "Raid" :) A jak wyjdzie w Polsce "Raid 2" wersja na DVD to zostanie niezwłocznie zakupiona, by postawić ją obok cz.1 :)
czym wy się podniecacie, zwykła sieczka bez głębszego sensu i przekazu dla bezmózgiej dzieciarni, zero przekazu, ale skoro się do takich zaliczasz to okej