PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648940}

The Raid 2: Infiltracja

Serbuan maut 2: Berandal
2014
7,1 14 tys. ocen
7,1 10 1 14392
7,9 25 krytyków
The Raid 2: Infiltracja
powrót do forum filmu The Raid 2: Infiltracja

Jedna z usuniętych scen :)
https://www.youtube.com/watch?v=AKMZtC1SYvg

adas_tcz_filmweb

Dzięki wielkie ;) Ta scena miażdży ;0

ocenił(a) film na 8
Kronk

Amerykańce chcą nakręcić swojego "Raid". Pewnie będze ugrzeczniony na maxa. Zaś takiej brutalności jak w tej strzelaninie albo samej finałowej walce pewnie w amerykanskich produkcja już się nie ujrzy. Skoro robią filmy o zombie z kategorią wiekową 12 lat :)

ocenił(a) film na 10
adas_tcz_filmweb

Hammer Girl <3
https://www.youtube.com/watch?v=xehJkrJQO1g

Do tej kobity lepiej nie podskakiwać :)

ocenił(a) film na 10
TWDFan

ahh taką bym zer..... ;d

ocenił(a) film na 8
TWDFan

Wiadomo kto by obrazki przybijał do ściany :)

Ja teraz czekam na cz.3 "The Raid" gdzie ma zagrać też Tony Jaa :)

ocenił(a) film na 10
adas_tcz_filmweb

potwierdzone info?

ocenił(a) film na 8
TWDFan

Na imdb znajduje się w obsadzie

http://m.imdb.com/title/tt3448656/

ocenił(a) film na 10
adas_tcz_filmweb

a niech robią i 10 części. Takiego kina nigdy za wiele w dobie cukierkowego "hollywood'u.

ocenił(a) film na 8
TWDFan

Dokładnke tak - cukierkowe hoolywood. Co najgorsze te pajace chcą znowu zepsuć dobrą markę i nagrać swoją wersję "Raid" :/ Tym durniom już sie całkoem skończyły pomysły na swój oryginalny dobry film, bo ciągle jak nie sequele to co dwa lata rebooty i zrzynanie filmów z innych krajów i nagrywanie swoich niezbyt udanych wersji.

ocenił(a) film na 10
adas_tcz_filmweb

Mam nadzieje, że z filmem a za niedługo już serią "Raid" nie zrobią tego samego co zrobili z Oldboy'em. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Aż strach pomyśleć kto miałby znaleźć się w obsadzie takiego US Raid'u.

ocenił(a) film na 8
TWDFan

Na filmwebie coś wspominali o aktorze Frank Grillo, że miałby się tam znaleźć.

ocenił(a) film na 10
adas_tcz_filmweb

Anthony Mackie? Ethan Hawke? a może jeszcze Tom Cruise i Juliette Binoche? kategoria wiekowa? litości.

ocenił(a) film na 8
TWDFan

To na 100% nawet nie zbliźy się zajebistością do oryginału.

ocenił(a) film na 10
adas_tcz_filmweb

to w ogóle nie podlega dyskusji. no i oczywiście zapewne film będzie w 3D :)

ocenił(a) film na 8
TWDFan

No ba :) Będą girami machać przed widza nosem :) Hahaha a u nas jeszcze ten film zdubbingują :)

ocenił(a) film na 10
adas_tcz_filmweb

dubbing to będzie coś pięknego. No ale nie wybiegajmy aż tak bardzo w przyszłość. Jeszcze jest nadzieja że będzie klapa i nic nie nakręcą.

ocenił(a) film na 8
TWDFan

http://www.filmweb.pl/news/Poczekamy+d%C5%82u%C5%BCej+na+ameryka%C5%84ski+%22Rai d%22-105214

ocenił(a) film na 7
TWDFan

Za podobne słowa pod adresem amerykańskiego oldboya, zostałem nieźle "objechany" na tamtejszym forum, ale to w sumie nic dziwnego skoro wypowiadałem się w miejscu gdzie zbierali się fani amerykańskiej wersji (część z nich nie oglądała oryginału, część obejrzała go jako drugi w kolei, a część ma mózg tak przeżarty kinem zza atlantyku, że wsio spoza USA jest bee).

ocenił(a) film na 10
makak88

No niestety remake goni remake i nie mamy na to żadnego wpływu. A najgorsze jest to, że nie widać końca tego precedensu i chyba tego nie dożyjemy.

ocenił(a) film na 9
adas_tcz_filmweb

Zgadzam się widać już od kilku lat że masa twórców zżyna wszystko co się da byle tylko na tym zarobić!Nie mówię oglądam produkcje pod szyldem USA ale też nie udaje że nie widzę powtarzalności w tych produkcjach kiedy np.kino francuskie, brazylijskie,azjatyckie podtrawi mnie jeszcze czymś zaskoczyć.

ocenił(a) film na 8
DemiaN

I to mile zaskoczyć.
Zaś co dk amerykańców rebootów ciąg dalszy. Tym razem na nieszczęście padło na "Pradatora".

ocenił(a) film na 9
adas_tcz_filmweb

Wiem właśnie to przeczytałem i nieźle się wkvrwiłem gdyż oryginał darze wielkim sentymentem.

adas_tcz_filmweb

Jestem w stanie zrozumieć nienawiść do wszystkiego co amerykańskie, taki "trynd".
Niemniej jednak czasami odrobina zdrowego rozsądku nie zaszkodzi: film jest produkcją amerykańsko - indonezyjską ...

ocenił(a) film na 8
filmyhd_net

Nie mówię, że wszystko co amerykańskie to złe lecz np jak widzę gdy taki Wolverine sieka swymi pazurami na prawo i lewo swoich przeciwników, a z nich nawet kropelka krwi nie uleci to coś jest tu nie tak. Co do lrodukcji amerykańsko - indonezyjskiej. Oni w miarę możliwości wszystko ugrzeczniają, byle była jak najniższa kategoria wiekowa. Film o "zombie" z kat. wiekową 12 lat, gdzie ta kategoria aż biła po oczach.

ocenił(a) film na 9
adas_tcz_filmweb

Amerykańców interesuje tylko jedno zysk z danej produkcji dlatego jest taka a nie inna kategoria wiekowa,za to resztę świata bardziej interesuje jakość a potem płynący z niego zysk dlatego np. na azjatyckie kino zawsze można liczyć a na amerykańskie niestety nie zawsze!

ocenił(a) film na 9
adas_tcz_filmweb

Mocne :) szkoda że usunęli tą scenkę z filmu.Jeśli chodzi o brutalność w filmach to ja za nią za bardzo nie przepadam ale jeśli robi się to w takim stylu i z takimi ujęciami to proszę o tylko jedno,o więcej filmów w takich klimatach!

ocenił(a) film na 8
DemiaN

Nic dodać noc ująć :) Ja już czekam za trzecią częścią "Raid" :) A jak wyjdzie w Polsce "Raid 2" wersja na DVD to zostanie niezwłocznie zakupiona, by postawić ją obok cz.1 :)

adas_tcz_filmweb

czym wy się podniecacie, zwykła sieczka bez głębszego sensu i przekazu dla bezmózgiej dzieciarni, zero przekazu, ale skoro się do takich zaliczasz to okej

ocenił(a) film na 9
funkadelic

tak bo kazdy film musi miec przekaz

ocenił(a) film na 8
funkadelic

A jaki ma być przekaz w strzelaninie ? Zawaze się jakiś "mądrala" znajdzie :/