Ja się zawiodłem, żeby nie przedłużać.
* Dużo wątków, słabo rozwiniętych, bądź dodanych bez sensu i potrzeby.
* Walka i akcja nie jest już tak dynamicznie i realistycznie nakręcona, nie raz widać jak aktorzy wyczekuje ruchy by wszystko poszło zgodnie z "choregorafią", tak jak jedna z ostatnich walk, gdzie w pierwszej części zakończyłaby się w kilku ruchach czyli realistycznie, a tutaj trwa i trwa, za dużo tego gówna jak w matrixie, zmieniona konwencja, chuderlawa i głucha dziewczyna potrafi walczyć dwoma młotkami i byczego gościa trzymać pod kolanem i dusić... wooow, naprawdę mocne.
* ZA DŁUUUUUGI! straszne dłużyzny są w tym filmie, ktoś dał pupy przy scenariuszu, ten film mógłby utrzymać tempo, a tak nagle tempo spada, potem wzrasta, chciałoby się przerwy, a to trwa i trwa i nagle koniec filmu, no cóż, walki nie są tak dynamiczne i efektowne, bo dla mnie bardzo widoczna choreografia nie robi wrażenie, toteż film mi się dłużył.
* brak konkretnej fabuły, w pierwszej części było prosto i z urokiem, brak fabuły, dostać się się budynku i przeżyć, tutaj... ktoś próbował robić fabułę i wyszło to strasznie...
5/10.