Choć mocno za długi to genialnie zrobiony. Mocno przebija część pierwszą.
Jak sobie oglądam nominowanych w plebiscycie Filmwebu na najlepszą akcję to trochę śmiać mi
się chce bo żaden z filmów nie dorównuje scenom walki a nawet pościgu z "Raida" (ale to tak na
marginesie. )
Nowa historia, znajomi aktorzy i moim zdaniem ciekawsza fabuła.
Na minus długość filmu i w drugiej części lekko drażni kilka błędów i niedopowiedzeń.
Finałowa scena - WTF? - ale bez spojlerów
Brakuje mi w tej serii dobrej muzyki, nadającej lepszy klimat ale może w kolejnej części na którą z
niecierpliwością czekam.
Podsumo: Świetne kino akcji i WALKI!!!. CZEGO CHCIEĆ WIĘCEJ
Moja ocena : 8/10
Popieram :D Mocne dynamiczne kino. Walki są nakręcone rewelacyjnie...a pojedynek z gościem na te sierpy...własnie tam puścili dobrą nutę ;D Najlepszy film o bitce jak widziałem.
W przeciwieństwie do pierwszej części jakaś fabuła jest ;-). Wizualnie na pewno jest ciekawszy. Zdjęcia bardzo mi się podobały. Natomiast wszelkie bójki dłużyły mi się jak cholera. Pamiętam z dzieciństwa, jak nasz proboszcz opitalał młodego księdza po mszy, że krótkie kazanie na temat i max 5 minut jest na chwałę Boga, kolejne 3 minuty są chwałę księdza i jego próżności. Później to już tylko na chwałę diabła, bo ludzie się tracą zainteresowanie Słowem Bożym i rozglądają się po kościele za babami. Tak zgadzam się, że walki były widowiskowe, ale trwały zbyt długo. 20 lat temu gapiłbym się z rozdziawioną gębą śliniąc sweterek, ale teraz najnormalniej przysypiałem. Poza tym sporo w nich było lipy. Przykładowo powitalna walka z tą hałastrą w więzieniu - chłopaki by Ramę zadeptali jak Armia Czerwona, ale oni czekali przed niezamkniętymi drzwiami na swoją kolej. Tak nie powinno wyglądać kino walki.Widowisko musi mieć sens i trzymać w napięciu cały czas.
Właśnie ta scena w więzieniu była dobrze pomyślana. Goście czekali na swoją kolej bo było zbyt ciasno i Rama mógł im nastukać jak Samson Filistynom. Walki się nudziły bo choreografia była zbyt monotonna, zamiast powstawiać jakieś fajne kombosy to tylko blok,cios,blok,cios i tylko jako przecinek wstawione jakieś fajne kopnięcie albo efektowny nokaut. Kobietę z młotkami mogli sobie w ogóle darować....