PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648940}

The Raid 2: Infiltracja

Serbuan maut 2: Berandal
2014
7,1 14 tys. ocen
7,1 10 1 14392
7,9 25 krytyków
The Raid 2: Infiltracja
powrót do forum filmu The Raid 2: Infiltracja

Zdecydowanie za długi ten film, przez co traci tylko na jakości. 2,5 godziny to aż o godzinie za długo. Jedynka miała to od siebie że był fajny balans między akcją a gadaniem. Choć więcej było tego drugiego bo gadania było dużo tylko z początku, a potem dawkowano akcję z krótkimi dialogami.
W dójce było zupełnie na odwrót, dużo gadania mniej akcji, choć ta w dwójce(akcja) w cale nie była słabsza od jedynki, walki jak zawsze trzymały wysoki poziom.

Nie mniej jednak z długością przesadzili przez co dałem tylko 7/10. A jedynka otrzymała 9/10

ocenił(a) film na 8
MaXXi

Jestem podobnego zdania, za dużo tej gadki i marnej fabuły... Ja bym to powycinał i zostawił same walki z paroma konkretnymi akcjami plus dialogi. Film w moim odczuciu stanowczo za długi i tak jak piszesz, ten balans gdzieś uciekł. Jedynka aktualnie lepsza.

ocenił(a) film na 9
rbk23

'Ja bym to powycinał i zostawił same walki z paroma konkretnymi akcjami plus dialogi. '

i po tym zabniegu bylby to tylko kolejny film akcji z Azji a tak jest okrzykniety najlepszym filmem dekady jesli chodzi o kino akcji :)

ocenił(a) film na 7
rambizzi

Nie no powycinać to za mocne słowo, bo wtedy film trwał by zaledwie 45-55minut albo max 1h i 10min :D
Nie mniej jednak film jest OK, aaa wycięte sceny to właśnie sceny akcji o dziwo!!. Nie wiem czemu wycięto te sceny/scenę i zastąpiło się je gadaniem.
W tego typu filmach musi być wszystko równomiernie był taki jeden moment w filmie w którym przez dłuższy czas się nic nie działo. Kreacje tych Sub Bosów czyli laski z jednym okiem, kolesia z kijem bejsbolowym były całkiem udane. Jak pisałem wcześniej walki były bardzo fajne nie nudziły, ale to gadanie to tak na siłę chciało nakreślić niby jakąś fabułę.
Jedynka lepsza bo od poczatku trzymał całkiem niezły poziom, były przerwy na odpoczynek (jakieś tam dialogi co robić dalej) a potem znowu akcja. No i co mi się bardziej podobało w jedynce widać było że główny bohater jest tylko człowiekiem, czyli zmęczenie na twarzy, nie jakiś tam twardziej itp:
Wydaje mi się że w dwójce troszkę to przegieli i zrobili z Ramy takiego lekko twardziela (z Ramy zrobili Delme hahahah).

ocenił(a) film na 9
MaXXi

niestety sie z toba nie zgodze :)

wlasnie duzym mankamentem jedynki bylo to ze bylo malo dialogow i i praktycznie zerowa fabula co przy powtornym ogladaniu (albo nawet po raz 4 bo tyle razy oba filym widzialem :) ) film staje sie monotonny i nie trzyma juz tak napiecia a do dwojke wroce i to nie raz
a rozbudownaie fabuly sprawilo ze dwojka jest bardziej epicka i nie bazuje na pozyczonym scenariuszu (ktory tak na marginisei sparwdzil sie bardziej w filmie do ktorego byl stworzony)

a co do Ramy - on spedzil 2 lata w wieziniu cwiczac na betonowej scianie wiec jest logiczne ze jego umiejetnosci i kondycja ulegly zdecydowanej poprawie