PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648940}

The Raid 2: Infiltracja

Serbuan maut 2: Berandal
2014
7,1 14 tys. ocen
7,1 10 1 14392
7,9 25 krytyków
The Raid 2: Infiltracja
powrót do forum filmu The Raid 2: Infiltracja

Nie wiem, czy ktoś już stworzył taki temat, ale wolałbym wersje kinową, niż seans w domu. Ktoś, wie
czy będzie dystrybucja w Polsce

ocenił(a) film na 9
emu_

Ja się modlę, żeby ktoś to chociaż na DVD wydał, jedynka przeszła u nas praktycznie bez echa. Nic nie wiadomo jak do tej pory.

hellboyjr

Jedyne planowane pokazy filmu już niedługo (12-20 XI) na Festiwalu Pięć Smaków.

ocenił(a) film na 8
hellboyjr

Z tego co wyczytałem na filmwebie w komentarzach to 26 listopada na DVD ma być wydana część druga :) Mam nadzieję, że tak będzie, bo już czeka miejsce na regale obok części pierwszej :)

ocenił(a) film na 9
adas_tcz_filmweb

Mam dokładnie tak samo, u mnie tez czeka miejsce na półce, a jeżeli uda się potwierdzić tą informację o premierze to rewelacja! Na kinową raczej i tak nie liczyłem...

ocenił(a) film na 8
hellboyjr

Ja ogladnalem wersje BDRip, bo nie mogłem się już doczekać, a następnie wersję 1080p chociaź wiem, że niejst to czyste BD. No a teraz czekam, by moja kolekcja filmów powiększyła się o pozycję "muszę mieć" :)

ocenił(a) film na 9
adas_tcz_filmweb

Sprawdzałem na stronie imperialu i faktycznie jest zapowiedź !!! Co prawda tylko DVD, ale i tak jestem przeszczęśliwy! Jedynka ma u mnie 10/10 i serducho, mam nadzieję, że się tutaj tez nie zawiodę, choć z tego czytam jest ciut słabiej chyba.

ocenił(a) film na 8
hellboyjr

U mnie jedynka ma 9/10 z serduchem, dwójka już "tylko" 8/10. Jak dla mnie jest parę scenek zbędnych i dzięki temu momentami tak film, by się nie dłużył, bo nie ukrywając przy czasie trwania 2,5h można się momentami ponudzić. Jednakgdy dochodzi do scen walk to oczy się odrazu otwierają :) Zwłaszcza w finałowym starciu.
Nie pozostaje nic jak czekać na premierę DVD.

P.S. Ciekawie przez moment pokazana "z góry" jest scena walki w aucie.

ocenił(a) film na 7
hellboyjr

http://www.imperial-cinepix.com.pl/products/4270-THE-RAID-2:-INFILTRACJA

No i - kurka wodna - lektora znowu nie będzie.
Rozumiałem CD Projekt, który w chwili wydawania "Raid" na naszym rynku był świeżym graczem w branży filmowej i sporo ryzykował wprowadzając serię niszowych, egzotycznych filmów, ale działającego od wielu lat imperiala nie tłumaczy nic. Aż dziw, że jeszcze dodatków nie usunęli.