7,0 44 tys. ocen
7,0 10 1 43727
6,2 16 krytyków
The Ring - Krąg
powrót do forum filmu The Ring - Krąg

Niestety

ocenił(a) film na 5

Niestety się zawiodłem i to niemiłosiernie (ocena 5/10, nie mniej, nie więcej). Miał co prawda ciekawy klimacik, czasami był nawet straszny (oglądałem go oczywiście w nocy), ale zabrakło czegoś. Jakichś emocji? Może Japońscy aktorzy i ich gra była nazbyt espresjonistyczna? Może to złe słowo, ale nie potrafiłem wczuć się w ten film.
Tak samo wywoływanie strachu poprzez nagłe dźwięki (moim zdaniem trochę to prymitywne zagranie). Zakończenie też niezbyt mi się podobało.
Film miał parę ciekawych rzeczy, ale ogólnie uważam, że jest za mało straszny jak na horror i nie nadaje się do ponownego obejrzenia (chociaż wiele innych horrorów mógłbym oglądać w kółko, aczkolwiek z mniejszym już zaangażowaniem). Ten film nie spełnił moich oczekiwań. Ot, zwyczajny, mało straszny, mało ambitny, głupawy straszaczek.

ABEL

Mnie też zawiódł. Nie lubie tych japońskich bzdetow, chociaż mają niekiedy klimacik.
Nie ma to jak stare dobre horrorki, ktore do dnia dzisiejszego starszą jak należy. Przykład? Ano, "Lśnienie" czy "Egzorcysta".