7,0 44 tys. ocen
7,0 10 1 43727
6,2 16 krytyków
The Ring - Krąg
powrót do forum filmu The Ring - Krąg

No cóż widziałam obie i jak zwykle to bywa orginał jest lepszy od kopii bardziej nastrojowy i trzymający w napięciu. Jedyny moze nie minus nie plus tylko pewna kulturowa różnica w filmie, która jest dla nie europejczyka trochę nieswoja to np. ten brutalny policzek nad studnia albo te dziwne frustracje bohaterki. Ale to nie ujmuje filmowi moze powodować jedynie pewne zaskoczenie, śmiech - w sumie różnimy się trochę od siebie.

użytkownik usunięty
Garfild

oglądałam lepsze
Film można zaliczyć do strasznych chociaż oglądałam bardziej wstrząsające. Ciekawy pomysł na scenariusz, tylko zakończenie nie wpełni satyswakcjonujące.Szczerze to nie pobił takich filmów jak "Inni" czy "Szósty zmysł", albo chociażby "Pięknego umysłu". Wtedy naprawdę zaczełam się zastanawiać czy świat wokół nas jest rzeczywisty...Ale ogólnie zaliczam na 4+.

ocenił(a) film na 9

też widziałam lepsze
Ja też widziałam lepsze np."Dziecko Rosemary" "Lśnienie" "Otwórz oczy". A jeśli chodzi o "Innych i "Szósty zmysł" się zgodzęm te fulmy należą już do klasyki gatunku, ale "Piękny umysł" patetyczna film dobrze zrobiony ale tak naprwade bez duszy, suchy, przewidywalny, traktujący bohatera powierzchownie, rezyser nie zagłębia się w jego psychikę pokazuje ją z zewnątrz poprzez pewne standardy. Ale twój gust uznaje i dzięki za wiadomość.