Z napisów końcowych w The Amazing Spider-man możemy mniej więcej określić skład szóstki.
Mają to być:
Green Goblin
Rhino
Vulture
Octopus
Kraven
i...
No właśnie! Ostatnia została pokazana twarz i są spekulacje czy będzie to Mysterio czy
Cameleon? A mi wpadł do głowy pomysł, że być może będzie to Electro. Wiem, że został
pokonany ale nigdzie nie jest powiedziane, że zginął. Mało tego była informacja, że Jamie Foxx
ma wystąpić w tym filmie co zgadzało by się z moją teorią. Co sądzicie o tej teorii? Oczywiście o
ile film powstanie i nadal będzie spin-ofem The Amazing Spider-mana a nie kolejnym restartem
serii.
Powiedziałbym, że te napisy końcowe to bardziej taki 'smaczek' dla fanów Spider-mana. Po premierze Webb mówił, że skład nie został jeszcze ustalony. Przypuszczam, że to otwarta kwestia pozostawiona do dyskusji między studiem a Goddardem (scenarzystą i reżyserem filmu).
Osobiście porzuciłbym postacie Rhino (zbyt karykaturalny im wyszedł, a sam design kostiumu kiepski) i Electro.
Dałbym taki skład
postacie priorytetowe:
Doktor Octopus, Green Goblin, Mysterio
uzupełnienie: Lizard, Sandman, Chameleon lub Kraven.
Pierwsze słyszę o tym że Webb to mówił, musiało mi to umknąć. W takim razie ja chętnie zobaczył bym w szóstce Sandmana i Skorpiona, to by było ciekawe:)
Ja osobiście uważam, że w TSS powinni pojawić się:
1. Zielony Goblin (wpadł na pomysł założenia ekipy, powiedział że połowa tego co im trzeba, znajduje się w Oscorp - no i jest spoiler!)
2. Venom (Gentleman/Donaldenken/czyjakmutam, przechodzi koło gabloty z jakąś czarną mazia/kulą/nwm co to - najprawdopodobniej jest to symbiont)
3. Volture (gablota z mechanicznymi skrzydłami)
4. Doctor Octopus (gablota z mackami)
Porzucilbym Electro i Rhino. Chyba, że Harry pomógłby Jaszczurowi wydostać się z mamra. Potem namawia Felicię na dołączenie do TSS i przeistoczenie się w Black Cat. Pozostają: sam Chameleon, Mysterio lub Kraven).
Rhino jest najpewniejszym członkiem ,,szóstki" , tak samo jak Goblin czy Doctor Octopus
Ja bym se chciał
1. Zielony Goblin
2. Elektro
3. Venom
4. Vulture
5. Sandman
6. Doktor Octopus
Ja tak bym sobie zarzyczył:
Zielony Goblin
Kraven
Scorpion
Venom
Mysterio
Lizard lub Doktora Octopusa
choć na Lizarda bym nie liczył bo Connors nie chce już nic zrobić Peterowi
Skład złowieszczej Szóstki i (moja) planowana obsada
1) Green Goblin junior - Dane DeHaan
2) Rhino - Paul Giamatti
3) Doktor Octopus - Philip Seymour Hoffman
4) Mysterio - Zachary Quinto
5) Vulture - John Malkovich
6) Kraven the Hunter - Vincent Gallo
Właśnie teraz sprawdziłem , faktycznie ;/ nawet nie wiedziałem ,że umarł , dzięki za sprostowanie :)
Według TASM, na 100% pojawia się;
Dr. Octopus
Vulture - z tego powodu się cieszę bo jeszcze nie było go w żadnej filmowej wersji
Rhino - tylko, że lipnie go zrobili
Nie liczyłbym natomiast na:
Electro - pokonany
Green Goblin - uwięziony, chyba że go ktoś wyciągnie tak jak Rhino. Jednak jak już został raz pokonany powinni pokazać jakiś nowszych przeciwników, w tym wypadku chciałbym zobaczyć:
Kraven
Mysterio
Scorpion
Aczkolwiek wydaje mi się, że bardziej możliwe jest pojawienie się Sandmana niż skorpiona.
moim zdaniem sklad sinister six powinien skladac sie z green goblina, doktora octopusa, kravena łowcy , beetla [żuka], nosorożca ktoy powinien byc lepsz niz w amaizing spider man 2, mysteria lub skorpiona lub shockera jak myslicie kto z tej troji moglby jeszcze zasilic sklad sinister six?