PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 250 tys. ocen
7,0 10 1 249657
7,6 91 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Czy...

ocenił(a) film na 6

Czy według Was ten film zasługuje na tyle nagród i pochwał?Ja osobiście myślę,że
nie...Byłam na tym filmie i jakoś mnie nie zachwycił.Myślę,że było parę lepszych produkcji w
tym roku.

Jestem ciekawa Waszych opinii.
Pozdrawiam

Julka33

Tak. Tak w miarę.
Ale nie miej złudzeń, zaraz tuzin ludzi utwierdzi Cię w przekonaniu, że jednak nie. :)

Oscara za najlepszy film i tak raczej jednak nie dostanie, jest filmem roku jedynie wg krytyków i prasy...

Galadh

(znowu nie mogę edytować)

Ale tak bardziej konkretnie to uważam, że zasługuje na pozytywne recenzje, natomiast moim faworytem jest inny film. Mam zamiar napisać niedługo dłuższy tekst na temat TSN, więc tam też zawrę swoją opinię.

Julka33

Oczywiście, że nie - za fatalny scenariusz, w którym roi się od kłamst, tanich zagrywek pod publikę, stereotypów, chaotycznej postawy bohaterów. W dodatku film jest koniunkturalny jak żaden inny.

Co do opinii krytyków, w tym filmie można cenić wiele, zdjęcia, reżyserię, muzykę, montaż, nawet grę aktorską patrząc na drewnianą obsadę, ale jak ktoś nie widzi miałkości scenariusza, to z całym szacunkiem, ale raczej nie powinien się nazywać krytykiem.