PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250830
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Historia przedstawiona w filmie w dużym stopniu mija się z prawdą, ten zabieg miał poszerzyć publikę. Doprawiony imprezami i ładnymi "laskami" stał się bardziej przystępny dla gimnazjalisty. Film powstał w dobie popularności serwisu, co sprawiło, że dodatkowo zyskał na popularności. Nie rozumiem nad czym się ludzie zachwycają, jeżeli nad Zuckerbergiem to polecam znaleźć jakąś rzetelną biografię. Gra aktorska nie była zła, lecz nie wybitna, nikt nie zagrał swojej życiowej roli w tym filmie niczym Pesci w Goodfellas. Muzyka nie wprowadzała w zachwyt, praktycznie ścieżka dźwiękowa opierała się na muzyce popularnej. Moja ocena 5/10

ocenił(a) film na 5
Heisen

Przez cały film szukałam tych wszystkich nominacji i nagród, które dostał... Brakuje w tym filmie praktycznie wszystkiego - historia nie jest ciekawie nakreślona, muzyka nie jest tłem, nawet nie pasuje do całości (a szkoda), w bohaterach nie ma pasji (przecież tam chodziło gurbe miliony, a oni zachowywali się jakby w grę wchodziło kilkaset dolarów). Już dawno przestałam wierzyć w Oscary, ale skąd ten zachwyt u niektórych widzów?