PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250810
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Muzyka

ocenił(a) film na 8

Jak Wam się podobała muzyka? Ja jeszcze filmu nie oglądałem (tak właściwie nie
zamierzałem), dopóki nie dostałem maila od nin.com, że to Reznor robi muzykę :) Jaki
klimat ona ma? Coś w stylu NIN (pewnie nowszych płyt), czy coś zupełnie innego?

ocenił(a) film na 10
Neithan138

Muzyka wypada genialnie - zarówno gdy Doświadczasz jej razem z filmem jak i wtedy gdy Słuchasz jej jako osobną całość. Wbrew pozorom w soundtracku jest niewiele nawiązań do wcześniejszych dokonań Reznora - co prawda jest tu pare "Ghostowych" nawiązań, partii fortepianowych czy industrialowych sznytów lecz ogólnie rzecz biorąc jest on bardziej elektroniczny, mamy tu sporo 8-bitowych smaczków i całą masę epickich brzmień. Dużym zaskoczeniem dla mnie była interpretacja klasyka "In the Hall of the Mountain King" który według mnie wypadł świetnie. Podsumowując, gorąco polecam zapoznanie się z tą muzyką!

ocenił(a) film na 10
BALD89

Muzyka jest genialna. Nietypowa jak na taki film.Troszkę kojarzy mi się z latami 80 i z ost z The Dark Knight. Scena w , której Eduardo markuje cios...muza cudo. Trent Renzor jest świetny. Przypomnę ,że to jego kawałek leci w zwiastunie 300

ocenił(a) film na 10
Wojtek_dpo

Co do stylu muzyki to jest to NIN z efektem Mrocznego Rycerza moim zdaniem :D

ocenił(a) film na 8
Wojtek_dpo

Właśnie, z tego co pamiętam, był to jakiś kawałek z Fragile, nie mylę się? Nie pamiętam dokładnie, który.

ocenił(a) film na 7
Neithan138

Ostatni utwór najlepszy (The Beatles - Baby, you are rich man)!

niezbedny

Trent sie naprawde postaral soundtrack do tego filmu jest ukojeniem dla uszu. Ja jestem zachwycony.A utwór Penertation przypomina mi troche LA MER.

ocenił(a) film na 5
arekmeller

ja się chyba dosłuchałam jakiejś magicznej wersji 'In the Hall of the Mountain King' Griega. ciekawe ;]

Neithan138

jaki jest tytuł piosenki która leci na tej hajwaskiej/tropikalnej imprezie, gdzie wbija mark i mówi, ze nie może już patrzeć na ten rzut wodospadu niagary?

najemnica

10cc - Dreadlock Holiday
;D kocham tą piosenkę, a jak ją usłyszałam we filmie, to myślałam, że z radości oszaleje ;D

Btw. To była karaibska noc :D