Jak Wam się podobała muzyka? Ja jeszcze filmu nie oglądałem (tak właściwie nie
zamierzałem), dopóki nie dostałem maila od nin.com, że to Reznor robi muzykę :) Jaki
klimat ona ma? Coś w stylu NIN (pewnie nowszych płyt), czy coś zupełnie innego?
Muzyka wypada genialnie - zarówno gdy Doświadczasz jej razem z filmem jak i wtedy gdy Słuchasz jej jako osobną całość. Wbrew pozorom w soundtracku jest niewiele nawiązań do wcześniejszych dokonań Reznora - co prawda jest tu pare "Ghostowych" nawiązań, partii fortepianowych czy industrialowych sznytów lecz ogólnie rzecz biorąc jest on bardziej elektroniczny, mamy tu sporo 8-bitowych smaczków i całą masę epickich brzmień. Dużym zaskoczeniem dla mnie była interpretacja klasyka "In the Hall of the Mountain King" który według mnie wypadł świetnie. Podsumowując, gorąco polecam zapoznanie się z tą muzyką!
Muzyka jest genialna. Nietypowa jak na taki film.Troszkę kojarzy mi się z latami 80 i z ost z The Dark Knight. Scena w , której Eduardo markuje cios...muza cudo. Trent Renzor jest świetny. Przypomnę ,że to jego kawałek leci w zwiastunie 300
Właśnie, z tego co pamiętam, był to jakiś kawałek z Fragile, nie mylę się? Nie pamiętam dokładnie, który.
Trent sie naprawde postaral soundtrack do tego filmu jest ukojeniem dla uszu. Ja jestem zachwycony.A utwór Penertation przypomina mi troche LA MER.
ja się chyba dosłuchałam jakiejś magicznej wersji 'In the Hall of the Mountain King' Griega. ciekawe ;]
jaki jest tytuł piosenki która leci na tej hajwaskiej/tropikalnej imprezie, gdzie wbija mark i mówi, ze nie może już patrzeć na ten rzut wodospadu niagary?