PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250810
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Niezły.

ocenił(a) film na 7

Osobiście film mi się nawet podobał, chociaż momentami wiało nudą, ale osobie, z którą go oglądałam- kompletnie nie. Nie wiem, na ile ten film jest wiarygodny, jaki procent osobowości Zuckerberga jest prawdziwy, ale jeżeli jest on taki, jak w filmie, to jest okropnym dupkiem i intelekt go nie ratuje w tej kwestii. Szczerze mówiąc nie wiem, czy można, w filmie, polubić tę postać. Bardzo podobała mi się postać Eduardo, świetnie zagrana. Bliźniacy, czy też aktor grający ich obu, też dobry, udźwignął podwójną rolę, za co należy mu się szacunek.

Drago_2

a ja go jeszcze bardzoej polubiłem, własnie dlatego że ma taki charakter.

ocenił(a) film na 7
Radace

Za bycie dupkiem? Ciekawe..

Drago_2

dokładnie przynajmniej nie udawał że nim nie jest, jak większość ludzi, którzy robią to samo ale w ładniejszy sposób :P Poza tym kolo znał swoją wartość.

ocenił(a) film na 7
Radace

Zgadzam się, że dobrze, że przynajmniej tego nie ukrywał, ale z drugiej strony jego zachowanie w stosunku do kogoś, kogo sam uważał za przyjaciela było nie do przyjęcia. No i można znać swoją wartość nie będąc przy tym zbyt pewnym siebie, to nikomu nie wychodzi na dobre.

Drago_2

myślisz że jemu nie wyszło na dobre?

ocenił(a) film na 7
Radace

Nie wiem, jak jest w jego prawdziwym życiu, ale jeśli chodzi o film, to facet się wzbogacił i tyle z tego miał. Jak ktoś uważa, że kasa gwarantuje szczęście, to może i dobrze wyszedł. Jak komuś nie przeszkadza brak przyjaciół i wsparcia.

Drago_2

Moim zdaniem film jest świetny ;) postać Marka jest jak najbardziej pozytywna, na którą aż dobrze się patrzy, jest inteligentny jak mało kto w teraźniejszych czasach, wie co powiedzieć i kiedy , ''zatyka'' ludzi Swoimi wypowiedziami, ma pojęcie o tym co robi i to w Nim cenie .. a to czy oszukał przyjaciela to już inna sprawa, ale moim zdaniem i tak trzeba liczyć tylko na siebie i nie być naiwnym ;) Przekonuje nas do działania i chęci osiągnięcia celów życiowych.

ocenił(a) film na 7
redfever

Czy ja wiem, czy mało jest ludzi inteligentnych? Raczej nie starają się z tym obnosić, jak Mark.
Liczyć na siebie to jedno, a mieć się do kogo zwrócić nie tylko w kwestiach związanych z pracą to drugie. No, ale teraz wiem, że da się go lubić *..na ekranie ;D*

Drago_2

Film nudnawy i rozciągnięty miejscami. Postać Zuckerberga odrażająca. Wypowiedzi, które teoretycznie "zatykały" ludzi były na poziomie pyskatego gimnazjalisty.
Jaki on miał cel? Odegrać się za niepowodzenia w życiu społecznym? Zostać "gwiazdą"? Nie interesowało go NIC.
Oczywiście mówię wyłącznie do postaci fikcyjnej.