PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250830
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

"Jak zostać królem" zgarnął PGA, DGA, a przed chwilą SAG i tym samym ma oscara za najlepszy film w kieszeni. Ja, choć film mi się podobał, specjalnie powodów do radości nie mam (a TSN nie jest nawet moim faworytem).

Zresztą mniejsza o najlepszy film, jeśli Tom Hooper dostanie oscara za reżyserię - i to dlatego założyłem tutaj ten temat - to będzie to największy fail Akademii ostatniej dekady.

ocenił(a) film na 7
Galadh

Bzdura. W przeszłości zdarzało im się nagradzać ewidentne gnioty jak np. Zakochanu Szekspir albo Przyczajony tygrys. Zaś największą pomyłką Akademii było pominięcie swego czasu Zielonej mili i Szóstego zmysłu, co wydaje się kompromitacją z perspektywy lat.
Teraz ciekaw jestem, czy to zacne gremium ugnie się pod presją marketingu i nagrodzi The Social Network? Bo dla mnie to jest mocno przereklamowane dzieło.
Od Finchera oczekuję dużo więcej.

ocenił(a) film na 4
yossarian1

''reqium dla snu ''tez moze byc przykladem tego ze Akademia bardzo czesto popelnia gafy :/.

ocenił(a) film na 5
luckygirl23

Requiem nie zasługiwał...

ocenił(a) film na 4
Alex_Tyler

przynajmniej za musyke mu sie nalezala ta nagroda

ocenił(a) film na 4
luckygirl23

muzyke*

ocenił(a) film na 7
luckygirl23

Muzyki akurat nie pamiętam, ale za to coś mi sie kojarzy ta duszna i niepokojąca atmosfera w Requiem. Mimo wszystko był to film tylko niezły. W żadnym wypadku doskonały i jak to się mówi, oscarowy.

ocenił(a) film na 6
yossarian1

Tak Clint Mansell ewidentnie powinien zostac doceniony ale to lekki offtop:P

ocenił(a) film na 7
yossarian1

Wybacz, ale nie można nie kojarzyć muzyki z Requiem...
http://www.youtube.com/watch?v=SmijKjosplM

ocenił(a) film na 4
yossarian1

napewno byl bardziej oscarowy niz social,ale to tylko moje zdanie.A co do muzyki to dokladnie jak mozna jej nie kojarzyc;)?

ocenił(a) film na 7
Galadh

Jeszcze większy fail będzie jeśli Fincher dostanie Oscara lub Social Network więcej niż jedną statuetkę.