Scenariusz adaptowany
Montaż
Reżyseria (raczej, bo szacowałbym szanse Toma Hoopera na mniej więcej takie same)
Może dźwięk
Prawdę mówiąc kompletnie nie nadążam. Za co ten film miałby Oscara dostać? Według mnie nie kwalifikuje się nawet jako dodatek do Pani Domu.
Myślę, że dostanie za najlepszy film. Osobiście bez mrugniecia okiem dałbym go Incepcji, ale czuje, ze Akademia pokusi się przyznać tą statuetkę filmowi dotyczacemu fenomenowi społecznemu.
Film taki sobie, dobrze zrealizowany, fajna rola Jesse'a, dobry soundtrack ale dupy mi nie skopał.
Prawde mowiac nie dalabym mu Oskara w zadnej kategorii, nie wiem czemu tak zostal obsypany nagrodami. Chyba rzeczywiscie dlatego ze podejmuje temat fenomenu spolecznego i opisuje droge od pucybuta do milionera. Obejrzałam z ciekawosci i dałam 5/10
No, dokładnie dlatego. Jak wiadomo, tyle samo nagród dostał film "Miłość i inne używki", tak więc użycie tych dwóch elementów faktycznie wystarcza, by zaimponować wszystkim krytykom. Ech, jak łatwo zaimponować tym ludziom...
Mam nadzieje ze w zadnej bo film nie porywa w zadnym elemencie i nie wybija sie niczym ponad przecietnosc , a jak juz mial by cos odstac to ewentualnie za muzyke ...
Montaż.
Scenariusz adaptowany.
Tyle powinien. Nie więcej. Ale wiemy jak będzie...
Myślę, że ma pewniaka tylko za scenariusz, z resztą - nie wiadomo.
Również uważam ten film za dobry, ale nie powalający. Jest w nim coś ciekawego, jednak nie wciągnął mnie do końca.
Scenariusz- bardzo dobry. Można go było lepiej zaprezentować, ale nie można zaprzeczyć, że scenariusz był do bani.
Jeżeli ten gość który grał Marka Z. dostanie statuetkę to zwątpię.
Najlepszy film roku to też nie był.
Za montaż dostał Befte więc nie wiem, ale nie był najgorszy. Te połączenia i przejścia...
Nie oglądałam Incepcji, ale widziałam fragmenty i dźwięk jest tam przekonujący.
scenariusz adaptowany - na 99% dostanie
montaż - bardzo duże szanse
muzyka - może ale niekoniecznie bo akademia woli epickie soundtracki, a ten taki nie jest
reżyser - będzie walka z Tomem Hooperem, ja mam nadzieję, że Fincher wygra, ale jak się to skończy trudno powiedzieć
film - jak wyżej, walka z "Jak zostać królem" i też kibicuję SN
Jestem pewna prawie w 100%, że nie dostanie statuetki za najlepszy film. Zapewne będzie to "Jak zostać królem", "Incepcja" lub "Czarny Łabędź".
Statuetkę za najlepszy film dostanie albo "Jak zostać królem" albo "The Social Network". Żaden inny film nie ma na to najmniejszych szans.
Za dźwięk dostanie Incepcja. Ale scenariusz adaptowany zgarnie SN i pewnie za montaż.
Może też dostać za najlepszy film (zdecydowanie walka z Jak zostać królem), wolałbym żeby Incepcja dostała statuetkę ale akademia na pewno jej nie wybierze.
Film
Reżyser
Scenariusz
Muzyka
Montaż
Mam nadzieję że wygra Social a nie Król który jest filmem dobrym ale tylko dobrym na mnie jakiegoś olbrzymiego wrażenia nie zrobił poza świetną grą aktorów i bardzo dobrą muzyką.