PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 250 tys. ocen
7,0 10 1 249676
7,6 91 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Spodziewałem się po twórcy takich obrazów jak "Siedem", "Podziemny krąg" czy "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" czegoś zupełnie innego film w połowie przegadany prawie nic się nie dzieje oprócz bełkotu o logarytmach i innych tego typu duperelach. Spoko zapalony programista się podjara .ja nie bo patrze na to z trochę innej perspektywy:) Reżyser mógłby zmieścić pierwsza godzinę filmu w 20 minutach i byłoby elegancko 2h filmu nawet do oglądnięcia, zastanawia mnie tylko to czemu Pan Cukrowy-Szczyt tak potraktował swojego kolesia był tak zapatrzony w poczynania "wykonawcy płaczu na rzeką" czy po prostu był zapatrzonym w siebie egoista?Wcześniej mówił ze nie chce pieniędzy o tym ze wrzucił swoje oprogramowanie za darmo do sieci a tu taka diametralna zmiana.Okey rozumiem wszyscy jesteśmy egoistami od chwili poczęcia ,ale czy kreowanie tego typu zachowań jest dobre... Wydymaj przyjaciela ,a będziesz miał miliardy i ludzie będą się cieszyć twoim szczęściem.za Inteligentni ludzie przeważnie są samotni i nieszczęśliwi bo są zapatrzeni w siebie. Moim skromnym zdanie ten film powstał za szybko historia potrzebuje czasu ,aby o niej mówić.

ocenił(a) film na 10
JohnyRotten

Jezeli ten film był nudny to jakim cudem spodobał ci się Benjamin Button?

Wojtek_dpo

Nie napisałem ze był nudny ;)

JohnyRotten

Nie musisz pisać "nudny" bo to wynika z kontekstu cytuje: "prawie nic się nie dzieje oprócz bełkotu o logarytmach i innych tego typu duperelach"...Druga sprawa czego Ty wymagasz od reżysera jeżeli film ma opowiadać historię taką jaka była i dam sobie rękę uciąć, że była konsultowana z bohaterami rzeczywistymi tego filmu, a nie z opowieści woźnego uczelni :D...Piszesz również o kreowaniu złego typu zachowań omg człowieku, złego typu zachowania masz teraz w praktycznie każdym teledysku ociekających sexem lub pod Krzyżem bandę moherów,ktorym się wydaje, że działają w imię Boga...Nie unikniesz takich rzeczy sztuką jest odróżniać dobro od zła, a film to ukazał bo każdy może czerpać finał jako nauczkę jeśli dostrzeże drugie dno...pzdr...

Wojtek_dpo

ja byłem zachwycony Buttonem, a na tym się wynudziłem. nie widziałem problemu. wszystko było sztucznie podbijane. Bardzo ładnie reżyser wplótł w dialog opowieść (o pończochach), która zbije moje argumenty, więc tutaj był krok przed widzem, ale chyba jest to jego jeden z gorszych filmów.

ocenił(a) film na 1
JohnyRotten

daj jeden jak nie wiesz co dać