PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250810
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Roczarowanie!

ocenił(a) film na 5

Nie umiem sobie wyjaśnić dlaczego film został obsypany złotymi globami. Jednakże kolejny obraz o american dream może (niestety) otrzymać oscara za najlepszy film. Dla mnie osobiście będzie to mega porażka. Nawiasem mówiąc załe zadufanie Harvardu, które pokazuje Fincher jest dla mnie i moich znajomych śmieszne odkąd rozwiązywaliśmy testy kwalifikujące na wydział prawa na tym "uniwersytecie z bombą w nosie". Drodzy Państwo jeżeli ukończyliście ogólniak i byliście przeciętni z historii rozwiązalibyście ten test z łatwością. Patrzę więc na obraz Harvardu z lekkim rozbawieniem...

mgruszecka

Zgadzam się, jeśli ten film wygra w kategorii najlepszy, to będzie porażką dla Akademii. Mam nadzieję że będą bardziej konserwatywni.

mgruszecka

The Social Network to rzeczywiście średni film.
A Harvard, wiadomo, totalna porażka xPPP Ech rany

ocenił(a) film na 9
mgruszecka

ale na obraz harvardu fincher też patrzy z rozbawieniem. Chociażby pokazując, wcale nie tak olśniewających intelektem najlepszych studentów- braci Winkelvoss (jakos tak) :> Co tam dużo mówić o harvardzie, studenci może mało znaczą, ale za to pieniądze na badania idą tam takie, o których my nie możemy marzyć

ocenił(a) film na 5
velval

Masz całkowitą rację.

ocenił(a) film na 5
mgruszecka

jeżeli chodzi o oscary to 3 powinno zgarnąć Black Swan - film, aktorka, reżyseria... co do social network to nie przypadł mi do gustu...
Z nominowanych filmów to :
1.Black Swan
2. 127 godzin / Jak zostać królem
3. Incepcja
4. Social Network

subiektywnie oczywiście, bo krytykiem znawcą kina nie jestem :)