PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250810
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

czy zaznaczyli w filmie że ten genialny Mark Zuckerberg okradł z pomyłów swoich kolegów ,których musiał potem podpłacic , taki to on genialny ,chyba złodziej, reszta to już tylko zarabianie na temacie

ocenił(a) film na 9
basik_12

Zaznaczyli, a co do dalszego ciągu Twojej wypowiedzi to nie oceniamy tu Zuckerberga, tylko film, który powinieneś zobaczyć zanim zaczniesz krytykować

poprostubeti

jesteście naiwni do tego stopnia że nabijacie im kabze , ciekawe ile procen jet prawdy w tym filmie i zobaczymy co powiedzą ci "prawdziwi "krytycy jak na razie to ja chyba mam prawo się wypowiedziec ?

basik_12

Niestety - masz takie prawo...

ocenił(a) film na 9
basik_12

ukradłaś tego posta z imdb, przyznaj się.

GodFella

Nie osądzajmy. Może jakiś dowód? Co do filmu, to chętnie obejrzę, chociaż za facebookiem nie przepadam, ale ciekawi mnie jego fenomen.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
basik_12

okradł twojego kolegę...

GodFella

jakbyś znał angielski to byś nie gadał ze tak piszą tylko na polskich stronach

ocenił(a) film na 6
basik_12

A nie zauważyłeś na plakacie słowa "ZDRAJCA"? hmm ciekawe co to może znaczyć mmmm hmm hmmm mmm ???

ocenił(a) film na 9
jagnaC2

na to pytanie nie otrzymasz odpowiedzi, bo każda będzie kompromitacją koleżanki :)

GodFella

no i poszliście na to badziewie nabijac kabze komu trzeba ?pewnie że tak ...

ocenił(a) film na 8
basik_12

Poza tym, czy geniusz musi być człowiekiem o nienagannie czystym sumieniu? To że wykorzystał wszelkie możliwe środki na zdobycie kasy też może czynić go geniuszem

ocenił(a) film na 7
Korzan

Opinie krytyków są na temat "Social network" jednogłośnie pozytywne.
Ja sam zastanawiam się nad tym zachwytem, wczoraj byłem i uważam, że historia jest ciekawa,
no ale czy znowu taka niezwykła i dobrze zrealizowana?
Fajne aktorstwo, to jest dobry punkt tego filmu w mojej opinii.

ocenił(a) film na 9
Kamil0607

a co nie tak z realizacją?

ocenił(a) film na 7
Korzan

Genialni ludzie zawsze mają jakieś odchyły, samo bycie geniuszem, jest nienormalne.
Np. Newton mimo, że miał ogrom kasy, chodził kilometrami od sklepu do sklepu, jak babcie, bo coś jest tańsze o 5 centów w jednym sklepie, niż w drugim.

ocenił(a) film na 7
Motyk

Straszne. Newton robił różne dziwne rzeczy, ale to o czym piszesz nie jest dziwne.

ocenił(a) film na 10
_Garret_Reza_

Z logicznego punktu widzenia jest dziwne. Bo czas na podróże między sklepami mógłby poświęcić na pracę i zarobienie większej ilości pieniędzy niż zaoszczędził na zakupach ;)

ocenił(a) film na 7
Matrixiu

Wedle tej zasady, mógł nie spać by ciągle pracować i zarobione na niej - pracy - pieniądze przeznaczyć na wcześniejszą emeryturę.

ocenił(a) film na 10
_Garret_Reza_

negując jego genialność zapominacie o ofercie Microsoftu, którą Zuckerberg odrzucił.

He also designed and programmed a computer application system to help the workers in his father's office communicate; he built a version of the game Risk, and under the company name Intelligent Media Group, he built a music player named the Synapse Media Player that used artificial intelligence to learn the user's listening habits, which was posted to Slashdot[9] and received a rating of 3 out of 5 from PC Magazine.[10] Microsoft and AOL tried to purchase Synapse and recruit Zuckerberg, but he instead went to Harvard College

On miał takie parcie na sukces, że prędzej czy później coś by mu i tak wyszło.

ocenił(a) film na 8
basik_12

Po co się tyle podniecacie? To tylko film. To nie jest biografia, biografie są nudne. Od samego początku było powiedziane, że film opiera się na czyjejś książce, więc z założenia jest stronniczy. Na pewno niektóre fakty są wyolbrzymione, niektóre pominięte, a niektóre dorzucone przez reżysera "dla smaczku". Dlatego nie można traktować tego filmu jako prawdziwą historie. Ja dziś wybieram się do kina tylko dlatego, że ma dobre recenzje i lubię Finchera, a nie na film o facebooku. No i też dlatego że akurat mam kupon zniżkowy do kina, gdzie nie grają dzisiaj "Essential killing" :P.