PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=420060}
3,2 130  ocen
3,2 10 1 130
The Vanguard
powrót do forum filmu The Vanguard

Naprawde mocne kino głupoty i niskobudżetowości :) tylko dla ludzi o mocnych nerwach

budziktt

gdzie można zobaczyć ten film??bardzo mnie zaciekawił, naprawde jest az tak zle jak piszesz??to ze film jest niskobudzetowy wcale nie musi zakrawac na jego beznadziejnosc i tandete...jak mozesz napisz prosze cos wiecej porownujac np do innych temu podobnych tematycznie filmow...

ocenił(a) film na 3
KICI

Hmm...zobaczyć nie można raczej nigdzie leg al nie. Natomiast jeśli chodzi o sam film...coz, ciężko porównywać, ja osobiście najbardziej zawiodłem się na tym, że wielce zapowiadana post apokaliptyczna atmosfera nie jest w ogóle odczuwalna, scenariusz i jego realizacja jest raczej dziecinna, a to, że film niskobudżetowy może być dobry, jest absolutną prawdą, która niestety za rzadko się sprawdza ;)
Poluj na film, zapraszam do kontr debaty ;]

budziktt

Każdy jest przyzwyczajony do specjalnych efektów i głupich tekstów bohaterów, które i tak nie mają odniesienia do świata rzeczywistego. Myślisz że apokalipsa to jeżdżenie na motorach w strojach Punków - według mnie raczej nie dlatego 8/10 dobry film.

ocenił(a) film na 2
budziktt

Oj tak, mocne nerwy się przydały, co powstrzymało mnie od wyłączenia filmu po pierwszych 15 minutach, wytrwałam do końca czego szczerze żałuję... Jedyne co w tym filmie było naprawdę nie złe to jego plakat. Ale ja zauważyłam efekty specjalne które mnie urzekły!!! Te wystrzeliwane bez znaczenia do kogo kule, pozostawiające tak wyraźne złociste ślady swojego lotu... Cóż ręce opadają.

ocenił(a) film na 4
ju87cz

A słyszałeś o pojęciu "amunicja smugowa"? ;)

ju87cz

Też to zauważyłem... kurde, kto wpada na takie genialne pomysły:)

ocenił(a) film na 5
budziktt

Nie jest tak źle. Może nie jest zrealizowany z jakimś wielkim rozmachem to jednak ma całkiem ciekawy klimat i scenerie. Fabuła jak dla mnie całkiem interesująca, a historia głównego bohatera jaką odkrywamy w trakcie filmu ma swój niepowtarzalny urok. Co cóż przyzwoite kino klasy B. Jak ktoś lubi takie produkcje - polecam.

ocenił(a) film na 1
budziktt

Dokładnie. Jakby grupa znajomych wybrała sie z kamerą do lasu i podczas krecenia z ledwoscia wstrzymuja sie zeby nie ryknac smiechem.

ocenił(a) film na 1
budziktt

Największe gówno jakie oglądałem w tym tygodniu.
Nie wiem czy śmiać się, czy płakać xD

ocenił(a) film na 1
budziktt

Scena w której główny "heros" jedzie rowerem buhahaha....
Długo tego nie zapomnę.

b4rdock

film jest tak głupi że po prostu mnie przeraził swoja głupota

b4rdock

Hahahaha chyba jednak muszę załatwić ten film.

budziktt

niebezpiecznie zachęcasz do obejrzenia filmu.. chyba tylko pod wpływem ;)