Kategoria: nie oglądać pod żadnym pozorem. Mogliby chociaż w trailerze ukryć słabe "momenty" z filmu ale widać jest ich tak wiele, że się nie dało. Zwiastun pokazuje, że film będzie co najwyżej kategorii B i osobiście mógłbym go obejrzeć gdyby był polskiej produkcji, jako że, nie wypuszcza się tutaj nic poza "historycznymi", bądź "lekturowymi" produkcjami (no i te komedie wysokich lotów :P). Tak bardziej serio: moim zdaniem to będzie gniot, którego premiera zbiega się z premierą innego filmu o podobnym tytule :). Spotkałem się już z czymś takim wcześniej: "Obcy vs Predator" i kilka dni wcześniej "Obcy vs Hunter" to samo było w momencie, kiedy na ekrany wszedł film: "Dzień w którym zatrzymała się Ziemia" tytuł tego drugiego też był podobny. Marketing przede wszystkim....gorzej z wykonaniem:)
nie można filmu oceniać na postrawie trailera
być może stąd biorą się takie dziwne oceny dla filmu
właśnie mam wersję Almighty Thor 720p HDTV x264-CtrlHD i co dziwo nie jest tak tragicznie jak myślałem. Co prawda efekty w filmie to
nie wszystko ale film tego typu ocenia się po realizacji,efektach a nie po grze aktorskiej. Wystarczy by aktorzy "nie przeszkadzali".Nie podam swojej oceny by nie odstraszyć innych lub ich niepotrzebnie nakłonić do oglądania tego filmu.
Po prostu uważam że kto widział trailer to bedzie wiedział czy sięgac po ten film czy nie. A że w trailerze z reguły są najlepsze rzeczy to........
ps
ja po film sięgnąłem dla 2 rzeczy
1. efekty - dlatego wersja HD a nie badziewny divx
2. Patricia Velasquez
"1. efekty - dlatego wersja HD a nie badziewny divx "
Ale jakie efekty? Animacje na poziomie 20 lat do tyłu jak nie więcej.. HD czy nie, nie zmienia fakty, że efekty spotkać można lepsze na youtubie robione przez amatorów na kompie.
to wiem teraz a jak ściągałem nie wiedziałem
ponadto
1. też trochę przesadzasz
2. oglądam wszystko na projektorze HD więc inna jakość mnie nie interesuje
"1. też trochę przesadzasz"
Fakt może uogólniłem ale znajdą się filmy z przed 20 lat ze znacznie lepszymi efektami.
"oglądam wszystko na projektorze HD więc inna jakość mnie nie interesuje"
Teraz to i Ty przesadzasz :). Są filmy gdzie rozdziałka ma znaczenie a są też takie gdzie nie ma najmniejszego. Już 720p daje satysfakcę w produkcjach typu komedie. Do filmy s-f, akcji itd to rozumiem 1080p.