7,1 428  ocen
7,1 10 1 428
Thrive
powrót do forum filmu Thrive

Na film trafiłem przypadkiem. Kilka z teorii przedstawionych znałem ze słyszenia, teorie
łączące się z fizyką znam dosyć dokładnie gdyż są w zakresie moich zainteresowań. Po
oglądnięciu od razu stwierdziłem, że muszę sprawdzić co inni myślą na ten temat.
Rozczarowałem się. Bardzo.

Czy już całkiem zanikł w was pierwiastek kreatywności i odwagi? Nie potraficie przyjąć
informacji z zaciekawieniem? Dlaczego od razu negujecie dane? Założę się, że
większość ludzi - was, którzy mówicie, że to film o 'teoriach spiskowych' nawet nie
sprawdziło strony, którą podawali. Nie sprawdziliście dokumentacji jaką zebrali. Bo
łatwiej jest zanegować i zapomnieć niż spędzić kilka godzin na sprawdzaniu
wiarygodności. No tak, skutkiem takiego postępowania byłaby konieczność rozważenia
wszystkiego co się zobaczyło... A to już boli prawda?

Czy nie zauważyliście, że często z trudem przychodzi wam skupienie się choćby przez
chwilę nad czymś co wymaga myślenia? Nie myślicie, robicie pewne rzeczy, których uczą
was inni, w szkole, w pracy. Milionom ludzi wpaja się pewne rzeczy tak jak wlewa się
wodę do szklanki... Nie dziwić się, że skutkiem są ludzie podatni na WSZYSTKO. Jeśli
nie myślisz, to Twoja krytyka jest bezpodstawna. Jeśli Twoje krytyczne podejście nie ma
podstaw lub w ogóle go nie ma to jesteś podatny na wszystko. Każda informacja, każda -
będzie częścią Ciebie. A nie o to chyba chodzi, prawda? Czy nie chciałbyś żyć tak jak
POWINIENEŚ sobie WYMARZYĆ?

To my wybieramy, każdy z nas - co jest dla nas dobre, a co złe. Nie sąsiad, nie
nauczyciel, nie szef w pracy, nie rząd! My! Ja i Ty. Ale żeby wybierać to co na prawdę jest
dobre trzeba myśleć. Trzeba patrzeć krytycznie. Krytykować - nie negować.

Pozdrawiam,
Człowiek Paweł.

welek49

Ja Ciebie też pozdrawiam "Człowieku Pawle".

Człowiek Pies