Dla mnie rewelacja! Swietny thriller trzymajacy w napieciu. Dwa "czarne charaktery" fajnie ze soba polaczone w jednym filmie. Dawno mnie tak film nie zaciekawił jak ten. Ja polecam bo lubie takie klimaty.
To nie jest ten film do którego dałaś opis,bo na IMDB jest ten sam tytuł z tym samym plakatem,ale całkiem jest inny opis jak i obsada-Do tego co podałaś opis tytuł brzmi- THE NEIGHBOR,a reżyserem jest MARCUS DUNSTAN(scenarzysta 4 ostatnich części Piły),a tego z plakatu GEORGE A.JOHNSON...
Jak widzę,to sam ,,srasz się'' w jakieś śmieszne wyścigi na opisy w dodatku,a czego nie cierpię wprowadzające innych w błąd
.I dodatkowo jeszcze udawać ,,znafffcę''-
,,barbiturian w odpowiedzi na post: Justka1985_filmweb | 23 paź 11:44
Moim zdaniem zerknąć można.''
A tymczasem film pojawił się w sieci...tydzień później.
Normalna osoba to zareagowałaby inaczej,bo raz trudno z ksywki ,,barbiturian'' wywnioskować płeć,a nie jeszcze 3 wykrzykniki pretensjonalne stawiasz.A dwa widać kulturka osobista na poziomie chłopka-roztropka -,, a nie sraj się''
I na tym skończyłem tą śmieszną konwersację,bo omijam z daleka takie ,,cuś'',jak ty.
Czyli film nazywa się "The Neighbor" ?W reżyserii Marcusa Dunstana?Tyle że plakat jest błędny, z innego filmu, tak?Tak wnioskuje z tego co napisałeś.
Co do filmu i reżysera masz rację,ALE ALE ta strona jest do filmu właśnie z plakatu.THE NEIGHBOR ma swoją stronę,choć jak ostatnio na nią zaglądałem to jeszcze oprócz tytułu nic na niej nie było...
No niestety,ale filmy to po piłce nożnej mój drugi konik.
A chyba gorzej byłoby,jakbym ,,uprawiał'' dyscyplinę-nie mam pojęcia,ale dla coś tam napiszę...
PS.dla poprawienia samopoczucia,to oprócz Weszło nie spotkasz mnie gdzie indziej.
Dokładnie to nie ten opis - przynajmniej jeżeli chodzi o plakat. Ten film z opisu ma na plakacie maskę i jak słusznie zauważyłeś jest w reżyserii Marcusa Dunstana. Nawiasem mówiąc bardzo mi się podobał, moim zdaniem wręcz jeden z lepszych w tym gatunku jaki ostatnio widziałem.
Co do filmu zgadzam się-dla mnie dużo lepszy,niż np. chwalony DON'T BREATHE. Nawet lekko zaskoczył mnie czym zajmują się sąsiedzi-nie stawiałem,że jest to taki sposób zarobkowania(nie podaje jaki,by komuś nie zepsuć zabawy)..
Ja z kolei, w tego rodzaju produkcjach doceniam też jeden element :zakończenie. Po pierwsze z sensem, a po drugie nie po to aby nakręcić Sąsiada 2 ☺ I to też jest na plus dla tego filmu. Co do Nie oddychaj to film mnie rozczarował, choć potencjał miał....
I ten zmarnowany potencjał to jest najgorsze,bo to samo widziałem kilka dni temu w pomysłowym gruzińskim thrillerze NAGMI(2014).Czasami zastanawiam się nad tokiem rozumowania twórców w poprowadzeniu fabuły,a która okazuje się beznadziejna,czy nieudolnie nakręconych scenach-jeśli my,a jesteśmy zwykłymi widzami tak proste rzeczy widzimy to oni powinni też to dostrzec...
To bolączka produkcji o niskim budżecie i np. sytuacji kiedy reżyser jest współproducentem. Dlaczego? Jak ktoś inny wykłada kasę to inwestuje w pokazy przedpremierowe i jest wstanie wymusić na twórcy ew. zmiany kiedy widać, że ludzie produktu "nie kupują". Tak sądzę. Uważam, że gdyby w Nie oddychaj ktoś z zewnątrz powiedział autorom to o czym piszesz to może byłoby lepiej. Ale to najprawdopodobniej typ artysty z cyklu "ja wiem najlepiej" :-)
Zgadzam się z tym co napisałeś i wiadomo,że nic na to nie poradzimy,ale czasami jest mi żal,że głupotą nawet na prostych scenach potrafią zepsuć widzowi cały smak filmu.
A ja właśnie jest po innym filmie tego reżysera- THE COLLECTOR(2009)-dla mnie jeszcze lepszy,bo bardziej pomysłowy i krwisty...
Może i treść zgadza się z tym co napisałeś, ale plakat to wstawili od jakiegoś innego filmu. :) Aktorzy się nie zgadzają chociażby.
To nie ten film chyba.
Wydaje mi się, że filmu "The Neighbor" z 2016 roku z Joshem Stewartem w ogóle jeszcze nie ma w bazie.
http://www.filmweb.pl/film/The+Neighbor-2016-775289 Ok jest, ale też żadnego rozwinięcia na razie, obsady, nic.