Time

Shi gan
2006
7,1 3,6 tys. ocen
7,1 10 1 3570
5,2 5 krytyków
Time
powrót do forum filmu Time

Sam pomysł zwrócenia uwagi w filmie na wątpliwości i zachowania jakie wkradają się z czasem do ludzkich związków, na chęć pozostania jak najdłużej dla partnera atrakcyjnym i na frustrację, jaką powoduje niemożliwość powrócenia do etapu początkowego zauroczenia - to wszystko bardzo mi się spodobało i dało do myślenia. Ale... dało już po pierwszych 20minutach i potem nie pojawiały się już u mnie żadne inne przemyślenia ponad te początkowe. Wg mnie Kim za szybko odkrył wszystkie karty, na samym wstępie w pełni poczułam już o czym jest cała historia, i pomijając niekonwencjonalność późniejszego motywu z operacjami plastycznymi, czułam zawód. Uważam że mógł bardziej pogłębić relacje bohaterów, mniej krzyków i teatralnych zachowań, a może więcej rozmów między nimi... w ogóle coś więcej niż tylko rytm fabuły - ona operacja, on operacja, the end. Nie wiem, może nie umiem odpowiednio odebrać intencji reżysera, ale jak dla mnie KKD po prostu spłycił temat.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 8
aszua

Zgodzę się z Tobą ashua. Akurat ten film nie jest tak doskonały jak poprzednie Kim Ki Duka. Za mało bylow aslnie rozmowy, a za duzo efektownych zagran. Faktycznie poczatkowa częśc filmu jewst najciekawsza. Niesety trochę niedopracopwany scenariusz. Ale i tak to dobry fikmn. Ki Duk nie zrobił nigdy słabego filmu.