PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=291494}

Time

Shi gan
2006
7,1 3,6 tys. ocen
7,1 10 1 3562
5,2 4 krytyków
Time
powrót do forum filmu Time

Sam pomysł zwrócenia uwagi w filmie na wątpliwości i zachowania jakie wkradają się z czasem do ludzkich związków, na chęć pozostania jak najdłużej dla partnera atrakcyjnym i na frustrację, jaką powoduje niemożliwość powrócenia do etapu początkowego zauroczenia - to wszystko bardzo mi się spodobało i dało do myślenia. Ale... dało już po pierwszych 20minutach i potem nie pojawiały się już u mnie żadne inne przemyślenia ponad te początkowe. Wg mnie Kim za szybko odkrył wszystkie karty, na samym wstępie w pełni poczułam już o czym jest cała historia, i pomijając niekonwencjonalność późniejszego motywu z operacjami plastycznymi, czułam zawód. Uważam że mógł bardziej pogłębić relacje bohaterów, mniej krzyków i teatralnych zachowań, a może więcej rozmów między nimi... w ogóle coś więcej niż tylko rytm fabuły - ona operacja, on operacja, the end. Nie wiem, może nie umiem odpowiednio odebrać intencji reżysera, ale jak dla mnie KKD po prostu spłycił temat.

ocenił(a) film na 8
aszua

Zgodzę się z Tobą ashua. Akurat ten film nie jest tak doskonały jak poprzednie Kim Ki Duka. Za mało bylow aslnie rozmowy, a za duzo efektownych zagran. Faktycznie poczatkowa częśc filmu jewst najciekawsza. Niesety trochę niedopracopwany scenariusz. Ale i tak to dobry fikmn. Ki Duk nie zrobił nigdy słabego filmu.