7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790156
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

No właśnie nieco mnie to wkurza kiedy ludzie mówią np "Titanic to świetny film romantyczny" albo "To piękna historia miłości Jacka i Rose" no przecież to film nie o żadnej miłości tylko o Titanicu!Cameron chciał nakręcić film o Titanicu musiał tam wstawić Jacka i Rose(swoją drogą widząc, że niektórzy z Was o dziwo mają co do tego wątpliwości to zapewniam Was, że Jack i Rose to postacie całkowicie fikcyjne! Wymyśleni na potrzeby filmu. Oni naprawdę nie istnieli!) - Cameron musiał wstawić Jacka i Rose ponieważ większość ludzi(w przeciwieństwie do mnie) niestety nie zainteresowałoby się filmem tylko o Titanicu... dla większości niestety byłby to nudny dokument i nie byłoby sukcesu.Tak więc Jack i Rose są, że tak sobie pozwolę powiedzieć "złem koniecznym". A głównym Bohaterem filmu jest po prostu Titanic!

ocenił(a) film na 10
nananatralalala

Film jest świetny ! Ale wg postacie Jacka i Rose wzbogaciły/uatrakcyjniły film ;) Bo przecież Titanic ukazuje tragedie wielu ludzi.

smallandalone

Osobiście bym wolała dokument.
I chodzi mi po prostu o to, że denerwują mnie ludzie dla których "Titanic" jest tylko romantyczny i tyle...
A jak ktoś mówi, że "Titanic" to komedia romantyczna(spotkałam się z takim czymś) to mam ochotę go zabić! ajć... o.O

ocenił(a) film na 10
nananatralalala

KOmedia romantyczna? Boze widzisz a nie grzmisz ;D

smallandalone

fajny film. zostawcie w spokoju Titanica wiem, że ich nie było ale jest to fajny film. a może oni nie napisali, że byli po co by mnieli kręcić film fikcyjny

ocenił(a) film na 10
nananatralalala

Ja tam oglądam Titanica i dla mnie nie najważniejszy jest wątek miłosny...Lubie Jacka i Rose ale tak naprawdę to to tylko takie ubarwienie. Dla mnie się liczy ta tragedia a nie tylko miłość!!! I tak są postaci z Titanica które lubię bardziej od Jacka i Rose...Nooo są takie dwie:):)

Lady_of_Titanic

A jakie to Postacie, że tak spytam z ciekawości?
Ja osobiście Murdocha uwielbiam... nie no kocham (naprawdę)
Pana Andrewsa uwielbiam również był to Człowiek Cudowny po prostu...
I Kapitana również bardzo lubię.
Panią Margaret Brown( Niezatapialną Molly) lubię również.
I jeszcze więcej Ludzi tylko Ich znam już raczej z innych opisów bo w filmie mieli raczej zbyt małą role...

ocenił(a) film na 10
nananatralalala

dzieweczka00 te postacie to:
-Thomas Andrews
-Molly Brown
potem lubię jeszcze Jacka, Rose i Murdocha:):)

nananatralalala

"Zło konieczne" no wiesz...
Dla mnie w tym filmie wszystko jest ważne. Począwszy od zdjęć wraku, poprzez całą katastrofę aż po wątek miłosny. I wszystko to w kapitalnej oprawie muzycznej

EM_DE_KE_AS

Ok, ale niektórzy patrzą tylko na wątek miłosny na inne rzeczy nie i o tym tu mówię...
Poza tym bądź co bądź historia prawdziwego Titanica jest ważniejsza niż fikcja (jak wskazuje tytuł filmu "Titanic" a nie "Jack i Rose")
czyż nie?

nananatralalala

Oczywiście. Dlatego napisałam że dla mnie w tym filmie waąna jest całość. Historia autentyczna jest ważniejsza od fikcji ale bez fikcji która przewija się w tle (mimo że jest wątkiem głównym to jest dla mnie w tle całej katastrofy), czyli bez wątku miłosnego oglądalibyśmy kolejny dokument o katastrofie. No i byłoby krócej

nananatralalala

Właśnie dlatego nie potrafię jednoznacznie ocenić tego filmu. Z jednej strony świetny film ktastroficzny, oparty na faktach, a z drugiej romans na poziomie tanich czytadełek typu "Harlequin". Mnie osobiście wątek romantyczny znudził, ale cała reszta to kino najwyższej klasy...
Hmm... naprawdę nie jestem w stanie ocenić tego filmu.