Zgadzam się. Czy ktoś potrafi wskazać piękniejszy film o miłości ? Nie licząc Przeminęło z wiatrem, Casablanki czy Pamiętnika. Dla mnie Titanic jest w tej dziedzinie numerem 1.
Ten film jest naprawde wzruszajacy i jak na 1997r niezwykle dopracowany pod wzgledem scenografii i efektów specjalnych. Piekna muzyka i dobrze dobrani aktorzy ! Ten film powinien byc w pierwszej dziesiatce !!
Też tak myślę.
A teraz w naszym społeczeństwie najpiękniejszym filmem o miłości jest Avatar haha
;) szkoda slow. Titanic to najpiękniejszy film o miłości, powinien byc w pierwszej 100. Te rankingi, ech... Powinno ich w ogóle nie być.
zwykle jak widzę, że coś dostało Oskara to prawie zawsze wiem, że jest do kitu, ale tutaj jest całkowicie odwrotnie... ten film wg. mnie powinien być na pewno w pierwszej setce (o to czy z pierwszej 50 już nie będę się spierał)... dlaczego tak uważam ? Cudowna muzyka, piękna historia dwóch młodych ludzi bez happy endu, katastrofa statku oparta na faktach, świetne i robiące wrażenie efekty specjalne, świetni Leonardo i Kate... nie oceniam, bo muszę sobie odświeżyć Titanica, ale najniżej 9 na pewno będzie :)
Po co ogladac takie filmy co to daje, malo jest dramy w realu, to jeszcze chcecie beczec przy filmie ?
Znam przynajmniej kilkanaście innych filmów na których więcej się "beczy" niż na "Titanicu"... a co do Twojego postu... fajnie jest obejrzeć film obok którego nie można przejść obojętnie, zreflektować się, zastanowić głęboko i wyciągnąć dla siebie jakieś przydatne wnioski.... tutaj wymieniłbym takie tytuły jak: Siedem dusz, Gran Torino, W imię ojca, Więzień nienawiści, Buntownik z wyboru, a przede wszystkim W pogoni za szczęściem.
509 miejsce to zdecydowanie za nisko! To wspaniały film. Wzruszająca historia, fajna ścieżka dźwiękowa, efekty specjalne super-realistyczne.
tak, tym bardziej,że w czołówce są o wiele gorsze filmy - pseudo intĘligĘtnĘ i z przekazem.
powinien być na <15 miejscu za: niezwykłą popularność tego filmu, w końcu nie znam osoby która by nie znała tego dzieła , jest najpiękniejszą historią miłosną, a najlepsze jest to że oglądam to nieprzerwanie od kilku lat i wcale mi się nie nudzi !
Niestety, ale to jest filwweb, tutaj są neo, bądź osoby które filmu tarantino dadzą 10, a titanicowi 1, bo dla bab.... bądź odwrotnie, czyli np sin city jest głupi a titanic taki prawdziwy... nie licz na sprawiedliwą ocenę.