PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 789 tys. ocen
7,3 10 1 788743
7,3 84 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

A czy wiecie ,że części statku do tego filmu były produkowane w Polsce ,gdzieś na pomorzu ale już nie pamiętam gdzie .

Kmicic77

możliwe choć ja nie słyszałam o tym

ocenił(a) film na 10
Camille_4

Tego też nie widziałem, ale wiem np. że ten statek, na który przylatuje helikopterem stara Rose, został sprowadzony od nas. To chyba był jakiś okręt rosyjski ale cumował w porcie w Gdyni albo w Gdańsku

ocenił(a) film na 10
Kmicic77

skąd bierzecie takie informacje?

liv94

Z głowy, a skąd?:) Nie no żartuję, może są prawdziwe... Aż tak się tym nie interesuję.

ocenił(a) film na 10
Dances_with_Life

Ooo, a ja myślałam, że z pudelka :<
Ja właśnie trochę się interesowałam się jak kręcili film, ale nie natknęłam się na takie informacje. Może Wy macie jakieś super źródła, które możecie polecić abym się douczyła? ;)

ocenił(a) film na 8
liv94

Jest mnóstwo stron w internecie na temat kręcenia filmu, nawet na onecie. Wystarczy tylko poszukać. Jeżeli chodzi o te fragmenty statku, to nie słyszałem nic na ten temat (a sporo czytałem o produkcji filmu), wiem natomiast, że przez kręceniem zdjęć Cameron szukał najdogodniejszego miejsca do realizacji filmu, zwiedził przy tym pół świata, zawitał nawet na polskie wybrzeże (byliśmy o krok od tego, żeby "Titanica" nakręcili u nas :D), jednak na końcu stanęło na Meksyku.

ocenił(a) film na 8
liv94

(Piszę po raz drugi, bo pierwszy post nie wyświetla się u mnie). W internecie jest mnóstwo informacji na temat kręcenia filmu, nawet na onecie. Wystarczy poszukać. Jeżeli chodzi o te części, to nic mi nie wiadomo, wiem natomiast, że zanim zaczęto robić film, Cameron szukał najdogodniejszej okolicy do realizacji. W tym celu zjechał pół świata, zawitał nawet nad polskie wybrzeże (byliśmy o krok od tego, żeby "Titanica" nakręcili u nas :D), ale jednak stanęło na Meksyku.

Kmicic77

Bo to jednemu psu Burek? "Titanica" kręcono w Gdyni, ale po niemiecku i w latach 40