A czy wiecie ,że części statku do tego filmu były produkowane w Polsce ,gdzieś na pomorzu ale już nie pamiętam gdzie .
Tego też nie widziałem, ale wiem np. że ten statek, na który przylatuje helikopterem stara Rose, został sprowadzony od nas. To chyba był jakiś okręt rosyjski ale cumował w porcie w Gdyni albo w Gdańsku
Ooo, a ja myślałam, że z pudelka :<
Ja właśnie trochę się interesowałam się jak kręcili film, ale nie natknęłam się na takie informacje. Może Wy macie jakieś super źródła, które możecie polecić abym się douczyła? ;)
Jest mnóstwo stron w internecie na temat kręcenia filmu, nawet na onecie. Wystarczy tylko poszukać. Jeżeli chodzi o te fragmenty statku, to nie słyszałem nic na ten temat (a sporo czytałem o produkcji filmu), wiem natomiast, że przez kręceniem zdjęć Cameron szukał najdogodniejszego miejsca do realizacji filmu, zwiedził przy tym pół świata, zawitał nawet na polskie wybrzeże (byliśmy o krok od tego, żeby "Titanica" nakręcili u nas :D), jednak na końcu stanęło na Meksyku.
(Piszę po raz drugi, bo pierwszy post nie wyświetla się u mnie). W internecie jest mnóstwo informacji na temat kręcenia filmu, nawet na onecie. Wystarczy poszukać. Jeżeli chodzi o te części, to nic mi nie wiadomo, wiem natomiast, że zanim zaczęto robić film, Cameron szukał najdogodniejszej okolicy do realizacji. W tym celu zjechał pół świata, zawitał nawet nad polskie wybrzeże (byliśmy o krok od tego, żeby "Titanica" nakręcili u nas :D), ale jednak stanęło na Meksyku.