7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790176
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

JEDNA WIELKA POMYŁKA, DOBRZE ŻE CAMERON TO ZAUWAŻYŁ I JE ZMIENIŁ. FILM BY PRZEZ TE PARE MINUT STRASZNIE UCIERPIAŁ.

ITI_3

hmm pytanie ale jakie miałobyc alternatywne zakończenie??

stokrotna

Rose ma diament w kieszeni, nie? Jej wnuczka i Lovett zauważają ją, jak chce go wyrzucić i do niej biegną. Za chwilę wokół niej zbiera się cała ekipa i ona coś tam gada do Lovetta, a on ją prosi, żeby dała mu chwilę potrzymać Serce Oceanu. Ona daje naszyjnik na chwilę i wyrzuca go. Ten gruby w kręconych włosach się cośtam drze ("Co pani zrobiła?!") a Rose zaczyna się śmiać. Lovett też i kamera jedzie do góry.

ocenił(a) film na 10
max_c

Tiaa, to było by strasznie durne zakończenie. Nie wierzę, że pod nieobecność starej Rose, ekipa wydobywcza nie próbowała by szukać diamentu. Nigdy nie słyszałam o takiej alternatywie zakończenia, ale dobrze, że Camneron nie upadł na głowę, zwłaszcza, że przy kręceniu filmów było sporo błędów historycznych.

milla_88

Widziałem to alternatwne zakończenie (jest na nowym wydaniu dvd).

Poprostu porażka na całego, psuje cały urok filmu. Kto tego nie widział nie ma czego żałować.

ocenił(a) film na 10
mikesz

Zgaqdzam się. Totalnie idiotyczne "alternatywne zakończenie"

Smr

Naprawdę żałosne zakończenie, ale znów ten motyw rose mówiąca nie podchodź bliżej ;) tak jak na statku jedyne to było fajne... Ale całoształt zepsułby jakże wspaniały film. Bogu dzięki, kto nie widział proszę tutaj macie link:

http://youtube.com/watch?v=Pzz-B1aL4UU [youtube.com/watch?v=Pzz...]

ocenił(a) film na 10
ultimate

wlasnie obejrzalam to "alternatywne zakonczenie", totalna glupota ;/

ocenił(a) film na 8
ITI_3

A mi się marzyło jeszcze inne zakończenie: Rose oddaje diament ekipie poszukiwaczy. To zbyt cenny eksponat żeby miał skończyć na dnie oceanu.

Hagan

tylko w filmie mogą wyrzucić taki diament :-) hehehe fajnie zobaczyć inne zakończenie :-)

ocenił(a) film na 10
ITI_3

Rzeczywiście!!! Film mógłby ucierpieć bardzo na tym,gdyby nie zmieniono tej sceny...Bo czy wyobrażacie sobie,że posiadając taki diament Brock Lovett, po tylu latach prób odnalezienia go,byłby wstanie oddać go z powrotem Rose???(taką przynajmniej widziałam dzisiaj scenę)...nie wydaje mi się...a on ją oddaje tak po prostu...wydaje mi się takie niezrozumiałe...dobrze się więc stało, że Cameron zmienił zakończenie....

ITI_3

A mi się to alternatywne zakończenie podoba.