7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790176
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

wiem odchodzę troche od tematu filmu ale wiem że zaglądają tu osoby które poza oglądnięciem filmu są zainteresowane też faktami na temat Titanica więc pomyślałam że może ktoś czytał tę książkę.. i do osoby która ją czytała mam takie pytanie czy książka jest bardzo trudna jeśli chodzi o język angielski? (polskiej wersji nie ma prawda?) czy jest napisana prostym raczej językiem czy raczej trudnym dla Polaka? ile zajęło przeczytanie jej?

Z góry dzięki za odp ;)

ocenił(a) film na 8
Camille_4

tak ja czytałam. No czy jest trudna to ci nie powiem bo nie wiem w jakim stopniu znasz angielski. Ja jestem raczej z j.ang średnia taka trójkowa uczennica i sądzę że w skali od 1/10 to trudna była 4/10 więc taka nawet nawet prosta jak nie rozumiałam to mi siostra tłumaczyła;D

Katie_Cassidy_2

Ja mam z angielskiego 6 w szkole tyle że jesteśmy dopiero na poziomie pre-intermediate (taka klasa) umiem sporo więcej niż przewidziane na ten poziom ale nie wiem na ile dokładnie..

ocenił(a) film na 8
Camille_4

Powinnaś sobie spokojnie dać radę, ja przeczytałam ja w jeden wieczór i tak masz racje, polskiej wersji nie ma (chyba że ktoś zrobił fanowskiego ebooka)