Czy ktoś grał w grę "Titanic: Odwróć bieg historii" ?? Jak wrażenia?? :)
Wow. Nie wiedzialam ze jest taka gra. Moim zdaniem to troche nie na miejscu, bo to w koncu byla wielka tragedia a nie cos w co mozna sie pobawic przy kompie.
No to chyba dobrze? Przecież każdy z nas chciałby ostrzec tamtych ludzi żeby ich uratować. I byłby wtedy bohaterem, zmieniłby bieg historii, byłby na pierwszych stronach gazet zamiast tragedii Titanica. I oczywiście Titanic by pływał dalej, nie byłoby też filmu o Titanicu, no chyba że jakiś dokumentalny, opisujący ten statek. A Leo i Kate straciliby rolę a Cameron kasę. Wielcy z tego świata by napewno stracili. Ale tamci ludzie by zyskali życie! Oczywiście jest to teraz niemożliwe, ale w grze komputerowej wszystko jest możliwe. Nawet zawrócenie samolotu mającego uderzyć w WTC.
A tak wogóle to już jeden pisarz napisał wcześniej książkę o statku Titan, który zatonął (patrz Wikipedia). Gdyby wzięto to pod uwagę, to może by uratowano Titanica przed zatonięciem.
Wszystko pięknie. Kilka mozliwosci zakonczenia gry... na wszelakie sposoby. Mi sie marzy wznowienie tej gry, ponieważ grafika daje wiele do zyczenia. Na tamte czasy to bylo cos. Tutaj niestety ruch po statku odbywa sie od punktu do punktu. Czyli poruszasz sie odcinkami. Nie ma mozliwosci podniesienia glowy. Wszystko na jednym poziomie. Najbardziej razi grafika, w dzisiejszych czasach przyzwyczajenie do MEGA kart graficznych, az sie prosi aby powstało wznowienie... nawet sam moment zatonięcia, jest słabiutki... no ale, wszystko na podstawie planow, wiec doprawcowanie wygladu statku, pokladow A,B,C,D... maszynowni, jest wielkie... ogolnie dla mnie 9/10 sama gierka... Kilkanascie godzin poswiecilem... Jak wznowią to napewno kupię, bo jedynym jej minusem jest GRAFIKA. Szukaj na allegro, czasami mozna ja dostac za grosze...
Pamiętam że grałem w to jeszcze w poprzednim stuleciu:)
Udalo mi sie dojść do spotkania z jakąs panna na siłowni.
I nie wiem co dalej trzeba bylo
a ja mam pytanie :P
Jest spolszczenie do tej gry ? Bo ja mam niemiecką i nie wiem czasami co oni gadają :D haha
Aaa.. i jak wpisuję ten kod z telegramu na tej maszynie to nie działą :( Dlaczego ? Jak trzeba go wpisac ?
może coś źle z kabelkami albo zamiast decrypt dajesz encrypt. Co do wersji to nie słyszałam o polskojęzycznej ja grałam w eng i musze przyznać że gra świetna. Owszem grafika na te czasy kuleje ale za to chodzi jak burza nawet na pentium 166. W porównaniu do innych gier z tamtego okresu i tak jest rewelacyjna. Fabuła bardzo ciekawa i wciągająca ale bywa że trzeba się nieźle nagłówkować. Polecam wszystkim:)