7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790176
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Czy wiedzieliście o tym, że w jednej ze scen kamerzysta odbija się w lustrze? Oczywiście sama tego nie zauważyłam, a oglądałam film setki razy, ale gdzieś to wyczytałam.. Teraz oglądałam bardzo uważnie, no i faktycznie ;). Oczywiście nadal uważam, że to najpiękniejszy film jaki tylko mógł powstać ;>.

ocenił(a) film na 10
Squelettique

Ja wyczytałam gdzieś że Kate Winslet o mało nie przepłaciła życiem grając rolę Rose. W jednej ze scen omal nie utonęła.

sylwunia_77

Jezu tej sceny nie było! to było przerobione komputerowo... i statek i inne tragiczne sceny

ocenił(a) film na 10
martini102

Komputerowo było zrobione jak Rose podtapiała się np. w chwili otwierania żelaznej karty (ajk upadł klucz) czy też w innych scenach? Zastanów się z deka. Przecież aktorzy grali w prwadziwej wodzie, nawet jeśli komputerowo została zrobiona imitacja oceanu. Podobno Kate Winslet nawet dwa razy złapała zapalenie płuc od ciągłego przebywania w wodzie na planie filmowym.

sylwunia_77

Kate Winslet w wywiadzie, który oglądałam na you tube mówiła że ona wolała żeby akcja w wodzie odbywała się w wodzie zimnej, a nie w ciepłej (jak chciał James Cameron) - bo chciała żeby był lepszy, bardziej naturalny, efeky. Niezłe poświęcenie;)

sylwunia_77

No to akurat nie, ale np. ten statek nie był na prawde budowany na specjalnie do tego filmu, bo przeciez ludzie chcieli by nim teraz pływać... ale no....:/// przecież jakby tak każdy sie topił to by umarła.

Squelettique

Ja szczerze żądnych wpadek nie widziałam ale zauważyłam że niektóre sceny były niedociągnięte.

Squelettique

Gdzieś kiedyś przeczytałam że w scenie w której kapitan Smith trzyma filizankę z herbatą jet woreczek z herbatą (to wtedy gdy kapitan rozmawia z jednym z członków załogi przy sterze i oznajmia mu że udaje się na spoczynek - przed katastrofą). Szczerze? Ilekroć później widziałam tą scenę - i ilekroć ją widze po dziś dzień zawsze patrzę się w tą jego filiżankę i ja tam widzę tylko plasterek z cytryną.

ocenił(a) film na 10
EM_DE_KE_AS

Na wstępie przepraszam, że piszę to tutaj, ale nie opłaca się zakładać nowego tematu na jedno, małe pytanie ;) Chciałam się dowiedzieć, gdzie można kupić Titanic na dvd z polskim dubbingiem? Bo wszędzie gdzie szukam, dubbing jest angielski i tylko po polsku są napisy. Bardzo proszę o odpowiedź ;) Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
kamcia116

Chyba nie ma Titanica z polskim dubbingiem, a właściwie, na pewno.

kamcia116

Też mi się wydaje, że nie ma wersji "Titanica" z dubbingiem. Zresztą może i dobrze. Jestem przyzwyczajona raczej do wersji z lektorem i jakoś nie widzi mi się, żebym miała słyszeć Kate Winslet i Leonarda DiCapria mówiących głosem polskich aktorów...heh

ocenił(a) film na 10
EM_DE_KE_AS

W takim razie, gdzie można dostać Titanica z polskim lektorem? Bo tak jak wspominałam, wszędzie tylko napisy... ;/
Wesołych Świąt wszystkim życzę :)

ocenił(a) film na 10
kamcia116

Dzięki! :) Jednak polecam Ci obejrzenie Titanica z napisami, to daje jeszcze lepszy efekt, a w Empiku albo Kolporterze patrzałaś?

ocenił(a) film na 10
EM_DE_KE_AS

ed_ka ja też zawsze widzę nie woreczek z herbatą tylko cytrynę:):)A ten film oglądałam co najmniej dziesięć razy:):)Ale woreczek czy cytryna co za różnica:):)

Lady_of_Titanic

No właśnie czytałam że różnica w tym taka, że w tamtych czasach nie było woreczków z herbatą bo ponoć wynaleźli je dużo później po katasrofie :)