Nie wiem czy ktoś z was zainteresował się na tyle by poszukać zdjęć prawdziwych postaci no ale podejrzewam że ktoś tam tak XD
Jak uważacie którzy aktorzy z wyglądu są najbardziej podobni do osób które grają?
Wg mnie Victor Garber w "Titanicu" był b podobny do prawdziwego Andrewsa następnie Bernard Hill do Kapitana był też dość podobny no i wydaje mi się że Ewan Stewart też podobny do Murdocha tylko to już może trochę mniej, ale mimo wszystko.. a np taka Kathy Bates z charakteru podobno dobrze odtworzyła Molly Brown, ale jeśli chodzi o wygląd to moim zdanie w ogóle.
Kathy Bates bardzo podobna do Margaret Brown.
Eric Braeden podobny do Johna Jacoba Astora.
Dla mnie Bates nie była bardzo podobna do prawdziwej Margaret ( zobacz np to zdjęcie http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/75/Molly_brown_rescue_award_tita nic.jpg Jakies tam podobieństwo jest no ale..
Ioan momentami oficera Lowe przypomina. Choc ogólnie to ponoc nawet syn oficera Lowe powiedział że Ioan jego ojca nie przypomina.
Lightoller jest źle dobrany (przyjrzyj sie np temu zdjęciu http://cheddarbay.com/0000Tea/Titanic/crew/other_crew_staff/image142.jpg - Lightoller to pierwszy z lewej, pośrodku Pitman, z prawej Boxhall, Lowe siedzi na krześle)
Wydaje i sie że Ismay jest dobrze dobrany, Andrews też. Countess of Rothes wyaje mi sie że też przypomina prawdziwą postac. Astor ( choc nie wiem czy jego żona też) i Straussowie też dobrze sa dobrani. Kapitan jest dobry.. tak moznaby bardzo dłuuugo wymienic lista pasażerów jest dłuuga
No Bates jak na mój gust to jakaś bardzo podobna do Margaret Brown nie była, i figura inna i z twarzy też nie było wielkiego podobieństwa...
Ioan z wyglądu jakoś specjalnie nie przypomina Oficera Lowe, ale za to całkiem wiarygodnie zagrał... Lightoller wydaje mi się, że nie jest mimo wszystko dobrany jakoś tragicznie na tym zdjęciu które pokazała Venea może tego nie widać, ale na innej fotografii na której był w mundurze można jakieś chociaż niewielkie podobieństwo zauważyć.Edward Fletcher szczególnie w tej scenie w której Jack i Fabrizio wsiadali na Statek wyglądał trochę jak Prawdziwy Moody...
No i... Ewan Stewart też troszkę podobny do Murdocha choć nie jakoś bardzo, ale jak spojrzeć na zdjęcia (na których jest Will...) najbliższe czasowo katastrofie to pewne podobieństwo da się zauważyć, no i tu aktora pomimo wszystko bardzo dobrze dobrali, pięknie zagrał...
Poza tym zgadzam się z całym ostatnim akapitem wypowiedzi powyżej.