Odświeżyłam sobie przed chwilą ten film a nawet obejrzałam go 3 razy z rzędu zaczynającd od godzin nocnych i mam kilka pytań do inteligentnych użytkowników filmwebu.
1. Pamiętacie scenę w której Rose ogląda dzieła jacka po raz pierwszy? O jednej z malowanych przez siebie dziewczyn Jack powiedział " to p;rostytutka bez nogi, miała poczucie humoru" o co chodzić mogło z tym poczuciem humoru? w taqamtym mom3ncie Rose się jakby zaśmiała co mogła zobaczyć na tym szkicu? bo ja nie kapuje.
2. W scenach gdy Jack i Rose biegają po statku rose nie ma makijażu w scenie w której odmawia wejśćia do szalupy i ucieka matce już makijaż ma. to błąd filmowy czy naprawdę próbują wmówić nam że w obliczu zagrożenia rose zajmowała by się takimi głupotami jak makijaż?
3.Cala nie oburzyło to że wtedy przed kolacją rose szła z jackiem pod rękę. wtedy było przyjetę że obce sobie osoby mogą tak chodzic i nie ma zadnej nieprzyzwoitości?
4. Jak myślicie co mógł przypuszczalnie myśleć Murdoch w chwili gdy odrzucił łapówkę Cala? (pamiętacie wtedy co rzucił w niego tą kasą)
5.Rose była amerykanką? czy była innej narodowości?
1. nie pamietam dokladnie sceny i oryginalnych dialogow, ale chyba `usmiechnela sie` do szkicu, ktory pokazywal, ze dziewczyna nie miala nogi, stad ten `usmiech`
2. to chyba oczywiste, ze blad
3. wydaje mi sie, ze przyjeli to tak, ze cal byl bardziej szanowanym mezczyzna i dotrzymywal dowarzystwa ruth - starszej, wiec rowniez bardzej szanowanej, dla rose zostal jack - `prawie gentleman`
4. prawdopodobnie to, co wtedy powiedzial
5. rose byla amerykanka, mowila o tym, ze wraca do domu, tak samo jak jack zreszta
nie wiem po co doszukiwac sie glebi tam, gdzie jej nie ma, po co to cale filozofowanie..?