7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790176
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Titanic 2009

ocenił(a) film na 4

jakby titanic mial byc dopiero teraz krecony kogo byscie obsadzili w glownych rolach?? leo i kate juz chyba bylyiby za starzy dajcie swoje typy:) ja widzialabym w roli rose keire knightley a jacka i cala sama nie wiem ...

Pepetka

A tak na poważnie to po takiej dawce seansów "Titanica" moja wyobraźnia nie dopuszcza możliwości, aby ktokolwiek inny niż Winslet i DiCaprio mógłby zagrać główne role :-)

ocenił(a) film na 10
Bina

w roli Jacka - Jay Hernandez
w roli Rose - Dania Ramirez albo Izabela Scorupco ;)
a w roli Cala to nie wiem

użytkownik usunięty
TheDayTheEarthStoodStill

W roli Jacka - Robert Pattison
W roli Rose - Emmy Rossum
W roli Cala - Robert DeNiro

CO WY MACIE KURWA Z TYM PATTISONEM??TANDETNYM AKTORZYNĄ!

ocenił(a) film na 8
Bina

Zakładając, że kręcimy tego samego Titanica z tym samym scenariuszem, efektami, dokładnością historyczną itp.

sądze że Leo i Kate zbytnio wryli mi się w pamięć bym teraz próbowała zamienić ich innymi aktorami. Pomysł z Keirą zły nie jest bo to dobra aktorka ale to nie jest Rose. Pomijając urodę i wygląd ( jakoś nie pasuje mi uroda Keiry do dziewczyn epoki Titanica) to wątpie by Keira zagrała tak Rose jak Kate. Bez urazy dla aktorki ale Kate bardziej mnie przekonuje jako zagubiona arystokratka która chce uciec, z wewnątrzną potrzebą kierowania własnym życiem. Już nie mówiąc o tym, że wygląda bardziej przekonywująco jako zakochana, niż Keira ( wzorując się na filmach w których Keira gra zakochaną)

Leo też trudno zamienić, starszej jego wersji bym nie zaangażowała. Bo Jack to właśnie młody Leo, artysta. A Leonardo teraz jest już poważnym mężczyzną. Też trudno znaleźć jakiegoś zastępce... bo takich młodych facetów-aktorów jest teraz mało.

Wśród aktorów młodych 17-23 lata trudno znaleźć odpowiedników Jacka i Rose. Ewentualnie musieliby zmienić wiek postaci ( i pewnie treść troche też) na starszy. Wtedy można by było wybrać np. Ewana McGregora, Rachel Weisz.

Jakoś nie potrafie sobie wyobrazić np. Shia LeBoufa albo Orlando Blooma grającego postać Jacka, ( o zgrozo) albo Emmy Watson czy Keiry K. w roli Rose. ( zgroza jeszcze większa)

Bina

Obsadziłbym Ciebie i siebie, dałbym nam po sto milionów baksów i dodał więcej scen łóżkowych. Zadowolona?

a tak na serio uważasz że ten okrutny gniot warto kręcić po raz drugi? Złóżmy hołd głównym aktorom i wymarzmy z pamięci ten film raz na zawsze. Di Caprio naprawdę nie zasługuje na kojarzenie go z tytanikiem

ocenił(a) film na 10
szacun

okrutny gniot ???????? ty chyba nie wiesz co piszesz debilu!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6
TheDayTheEarthStoodStill

ale się wysiliłeś, więcej inwektyw nie znasz?

ocenił(a) film na 6
Bina

Czubównę i Chucka Norrisa. Ten ostatni przynajmniej by wszystkich uratował.

ocenił(a) film na 10
Bina

Co to za bzdura ze 17-letnia Rose???
Nie mogla miec tyle lat!

wiesiakizi1

jak dla mnie 'titanic' to klasyka.
dicaprio i winslet stworzyli tak świetne kreacje.
że choćbym chciała nie wyobrażam sobie nikogo innego w rolach jack'a i kate.

adasiowaaa

yy.
jacka i rose.
chciałam napisać.xDD
sory ja was.xDD

ocenił(a) film na 5
adasiowaaa

Tylko Steven Seagal. A partnerka? może Zac Efron?

ocenił(a) film na 7
Bina

Ożywię temat xD

Ja do roli Rose mam jedną faworytkę, a jest nią Natalie Portman. Mimo mojego bezgranicznego uwielbienia dla Kate Winslet, ro roli Rose była dla mnie troche... za duża, o tak bym powiedział. Natalie mi pasowałaby idealnie, no i jest bardzo dobrą aktorką. Może nie taką jak Winslet ale jest też sporo młodsza. Wszystko przed nią :)

Do roli Jakcka już nie wiem kogo bym wsadził. Może Hayden Christensen ?

ocenił(a) film na 10
Bina

Hmm... , ten pomysł z Keirą mi pasuje , ale Leo bym nie zmieniła on jest już trochę starszy niż wtedy gdy grał w "Titanicu" ,ale on jest najlepszy do roli Jacka , nawet teraz.
A Keira jest po prostu Super ! do roli Rose chociasz nie mówie , że Kate jest zła.

Ale moim zdaniem Keira i Leo byliby napewno świetni do "Titanica".
I ten film lubiałabym jesze bardziej , bo Leo i Keira to moi ulubieni aktorzy , a Kate Winslet też bardzo lubie tak jak Keire , ale Keire trochę bardziej...

kate_winslet

Pomysł z Norrisem jest sensowny, tylko wtedy film nie opowiadał by o tragedii, nie doszło by do niej z chuckiem na pokładzie!
Można by dać hmm...trudno mi powiedzieć. Jakoś nie mogę znaleźć dostatecznie dobrych młodych aktorów. Gdyby ten film zrobiono jakieś 60 lat temu to idealnie do roli jacka pasowałby Marlon Brando. Do roli w titanicu(nie mówię teraz o latach czterdziestych) pasowałaby cate blachett. A żeby to był totalny dramat to obsadziłbym gdzieś tam ryśka z klanu, powinno się udać!

MR_ciachciach

Ciężko mi sobie wyobrazić Titanica bez DiCaprio i Winslet. O ile zamiast Billa Zane'a można by dać De Niro albo Pacino, to dwóch głównych ról nie można by lepiej obsadzić moim zdaniem.

ocenił(a) film na 10
NickError

Rose - Keira Knightley
Jack - Heath Ledger (gdyby żył..) Moim zdaniem nadawałby się idealnie, a i wiek by pasował..

ocenił(a) film na 10
Bina

Ja bym dała Zakościelnego (w roli Jack'a), Żmudę-Trzebiatowską (w roli Rose) i Małaszyńskiego (w roli Cala) xddd.

a tak na serio - Rob Pattinson, Emma Watson (tak się to pisze? nie wiem. w każdym razie ta z Harry'ego Pottera) i... no nie wiem xd.

ocenił(a) film na 4
Bina

a selena gomez i robert pattison patrzcie na to zdjecie wygladaja razem super do takich rol jak znalazl : http://farm4.static.flickr.com/3662/3417478028_25250a5e4b.jpg jeszcze lepis niz dicaprio i wisnlet

ocenił(a) film na 10
Bina

Mi jest trudno wyobrazić sobie 'Titanica' bez Winslet i DiCaprio ;P

użytkownik usunięty
Pinky_Emm

Mi również :) Winslet i DiCaprio wryli mi się w pamięć i nie mogę sobie wyobrazić kogoś innego w roli Jacka i Rose...i myślę, że większość też ma te same odczucie...

Bina

w roli Rose-Jo Jonas
w roli Jacka-Miley Cyrus

xD joke

ocenił(a) film na 10
Pepetka

To dobrze, że napisałaś 'joke' xD Bo bym chyba zawału dostała xD

ocenił(a) film na 8
Pinky_Emm

W roli Jacka - MacGyver (przy okazji uratowałby statek przy pomocy spinacza do papieru i deski do krojenia;)
W roli Kate Maryla Rodowicz

ocenił(a) film na 7
Bina

jack- zac efron
rose - miley cyrus (ewentualnie lindsay lohan)

:)))

ocenił(a) film na 8
stachos

Rysiu i Grażynka z "Klanu" to idealna obsada:P Grażynka karze umyć rączki i Titanic zatonie :P

ocenił(a) film na 8
frankycastle

Nowego Tytanica będzie można kręcić za jakieś 50 lat, jak o tym wszyscy zapomną i będzie już stary. Teraz nie ma sensu, a te kreacje filmowe za bardzo wryły nam się w pamięć. No, i oczywiście muzyka i epicka scena z ręką zjeżdżającą po szybie...

ocenił(a) film na 10
dyguslav

Sukcesu Camerona juz nikt nie powtórzy,tak jak prawdziwy Titanic był,jest i będzie (kiedyś już tylko w naszych pamięciach) tak i będzie z tym filmem,aktorami,reżyserami itd,co by nie było już nie będzie to to samo.Nie możemy zapomnieć o Titanicu i o tych wszystkich,którzy poświecili swe życie by go zbudować.